Husele de încălzire pentru pneuri ar putea fi interzise din 2013

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 23.06.2012
O nouă măsură de reducere a costurilor în Formula 1 a apărut la orizont: interzicerea huselor de încălzire pentru pneuri. Interdicţia ar putea fi valabilă din 2013.

Echipele analizează în prezent măsurile pe care le pot lua pentru a reduce costurile în Formula 1 în contextul crizei economice, iar ultima propunere este interzicerea huselor pentru încălzirea pneurilor începând din sezonul viitor.

Utilizate pentru a menţine cauciucurile la o temperatură cât mai ridicată înainte c pilotul să iasă pe circuit sau să ia startul în cursă, husele sunt relativ ieftine, însă presupun costuri de transport destul de ridicate.

Pirelli, unicul furnizor de pneuri din Formula 1, este de acord cu introducerea unei astfel de măsuri, însă avertizează că într-o astfel de situaţie vă trebui să modifice compoziţia cauciucurilor pentru a prelua o parte din efectul huselor.

"Avem nevoie de planificare şi trebuie să facem asta bine, aşa că dacă vor să ia decizia asta trebuie să o ia foarte rapid. Din punctul nostru de vedere se poate face, dar avem nevoie de timp, deoarece compoziţiile pe care le utilizezi se schimbă complet", a explicat Paul Hembery, directorul Pirelli Motosport.

O astfel de măsură a fost discutată şi în urmă cu câţiva ani, însă a fost abandonată după ce piloţii au ridicat unele probleme de securitate care ar putea apărea dacă pneurile sunt prea reci la începutul stinturilor.

O soluţie alternativă sugerată de Hembery este interzicerea huselor pentru pneurile de ploaie în 2013 înainte de o interdicţie totală în 2014.

"Ar putea fi o cale de mijloc, să scăpăm de ele pe pneurile de ploaie, pentru că până ajungi în pitlane oricum pierzi temperatura dacă plouă. Aşa că am putea face pe jumătate foarte rapid şi apoi să încercăm ceva diferit în 2014", a adăugat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru