Infiniti a devenit sponsorul principal al echipei Red Bull Racing

de Daniel Popescu
Duminica, 25.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez Infiniti a semnat un contract pe patru ani cu Red Bull Racing prin care a devenit sponsorul principal al triplei campioane mondiale de Formula 1.

Esential 4 ani este durata noului contract de sponsorizare semnat de Infiniti cu Red Bull
Cu numai câteva ore înainte de ultima cursă a sezonului, Red Bull Racing a anunţat la Interlagos semnarea unui nou parteneriat cu Infiniti.

Constructorul japonez devenise sponsorul echipei austriece în 2011 printr-o înţelegere estimată la şapte milioane de euro pe an, însă începând de anul viitor va fi sponsorul principal al triplei campioane mondiale. Astfel, numele oficial al echipei va fi Infiniti Red Bull Racing.

Este pentru prima oară în istorie când Red Bull Racing va avea un sponsor principal, după ce până acum patronul Dietrich Mateschitz a refuzat astfel de înţelegeri pentru a promova intensiv brandul de băuturi energizante Red Bull.

Înţelegerea dintre cele două părţi include însă şi o strânsă colaborare tehnică, unul dintre principalele proiecte fiind dezvoltarea unui nou sistem de recuperare a energiei pentru sezonul 2014.

"Formula 1 prezintă zilnic provocări imense din punct de vedere al ingineriei şi designului.

Cu ajutorul unui partener tehnic dedicat precum Infiniti vom avea o platformă grozavă pentru a lucra împreună la proiecte tehnice, cum ar fi sistemele de recuperare a energiei pentru 2014", a declarat Adrian Newey, directorul tehnic al echipei Red Bull.

Urmareste Automarket
Regulamentul tehnic pentru 2014 prevede dublarea capacitaţii actualului sistem KERS (Kinetic Energy Recovery System), parţial prin utilizarea şi a altor tehnici pe lângă energia cinetică.
Acesta este şi motivul pentru care numele tehnologiei va fi schimbat în ERS (Energy Recovery System).

Prin noul parteneriat, Red Bull Racing se apropie şi mai mult de statutul de constructor al unor echipe precum Ferrari şi Mercedes, care sunt sprijinite direct de constructorii auto omonimi.

Infiniti este divizia de lux a constructorului auto Nissan, care este implicată într-o alianţă cu Renault, constructorul francez care furnizează motoare pentru Red Bull.

Via Red Bull Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru