Inginerii Ferrari au muncit pentru a doua noapte consecutiv la monopost

de Daniel Popescu
Sambata, 03.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a folosit sâmbătă în Abu Dhabi a doua excepţie de la regulament care prevede interzicerea muncii la monopost pe timp de noapte, după ce a făcut acelaşi lucru şi vineri.

Inginerii Scuderiei Ferrari au muncit aproape fără întrerupere pe parcursul nopţii dintre vineri spre sâmbăta în încercarea de a-i oferi lui Fernando Alonso un monopost cu care să poată lupta pentru pole position în calificările din Abu Dhabi.

Echipa a folosit astfel a doua dintre cele patru excepţii posibile de la regulamentul care interzice munca la monopost în anumite intervale orare, pentru ziua de sâmbătă acesta fiind în vigoare între 05:00 - 11:00, ora locală. Inginerii lucraseră la monopost şi în noaptea de joi spre vineri la noile update-uri pentru monopostul F2012.

Urmareste Automarket
Spre deosebire de Red Bull, Ferrari a adus în Abu Dhabi numeroase update-uri.
Unul dintre ele se referă la o aripă faţă de specificaţie nouă ce include şase elemente distincte pe ultimii 30 cm ale părţilor laterale, scopul fiind obţinerea unei forţe de apăsare aerodinamică mai bună.

Cea mai importantă noutate vizează însă aripa spate. Noua versiune are rolul de a îmbunătăţi eficienţa sistemului DRS în calificări, în condiţiile în care până acum Ferrari nu a obţinut un spor de viteză la fel de mare că Red Bull pe liniile drepte cu ajutorul acestei tehnologii. Întrucat depăşirile sunt dificile pe circuitul de la Abu Dhabi, iar sistemul DRS poate fi utilizat oricând în calificări, îmbunătăţirea acestei componente este esenţială pentru a-i asigura lui Alonso o poziţie mai bună pe grila de start.

Potrivit directorului sportiv Massimo Rivola, Ferrari este mulţumită de rezultatele noilor update-uri, însă acesta a admis vineri noapte că inginerii mai au mult de muncă.

"Urmează o noapte lungă pentru ingineri pentru a seta monopostul.

Nu totul funcţionează bine pentru că trebuie să petreci mai mult timp cu testele aerodinamice când introduci multe noutăţi. Dar suntem încrezători că sâmbătă vom micşora diferenţa", a precizat el.

Via FIA, Ferrari

Comentarii (5)

  • inovatii la final
    de cite ori e aceeasi situatie cu monopostul lui massa in asa situatie si toti stau linistiti, insa cind e vorba de alonso problema are deja alt ton. ...dar de fapt nu e nici o problema pur si simplu vor sa ingrasa porcul in ajun ca poate prinde cumva titlul de anu asta. Ce fel de probleme poate sa aiba un monopost facut de experti si plus toate tehnologiile. Daca era o problema la un monopost de prin anii '50 atunci credeam gogoasa.
    De ce nu-s inginerii asa cu toti pilotii???
    Hai pablo miranda vino cu prostii.
    3 6
  • Ce naiba au putut face doua nopti la rand la un monopost ?
    Nu trebuia sa vina de la Maranello gata pregatit de cursa ?
    Inteleg sa mai stringi pe ici pe colo un surub dar se pare ca mecanicii de la Ferrari acum s-au trezit sa faca o masina noua.
    Dupa rezultatele lui Alonso din antrenamentele 3 mai bine dormeau una buna decit sa-si piarda vremea cu masina. In loc sa o faca mai buna se pare ca e si mai proasta.
    5 1
  • Dupa rezultatele din teste mai bine nu umblau deloc. :)
    2 1
  • prea inteligenta intrebarea
    Se lucreaza la monopostul lui Alonso si nu la cel al lui Massa pentru ca primul se bate pentru un titlu.Inainte sa intrebi ceva foloseste-ti neuronul asa cum il ai.
    4 3
  • La noapte iar au de lucru mecanicii de la Ferrari ?
    Acum o sa demoleze prostiile ce le-au montat pe masina. Poate asa o fac cu ceva mai rapida :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru