James Key este noul director tehnic la BMW-Sauber

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.02.2010
James Key va prelua functia de director tehnic al echipei BMW-Sauber de la veteranul Willy Rampf incepand din 1 aprilie.

La mai putin de 24 de ore dupa ce a confirmat oficial despartirea de Force India, James Key a fost anuntat ca noul director tehnic al echipei BMW-Sauber. Britanicul in varsta de numai 38 de ani isi va intra in atributii incepand din 1 aprilie si il va inlocui astfel pe veteranul Willy Rampf.

Key si-a petrecut ultimii 12 ani in Formula 1 in diverse functii la echipa Jordan, unde a fost succesiv inginer de date, inginer de curse si inginer in cadrul departamentului de aerodinamica. Dupa preluarea echipei de catre Midland, Key a fost numit director tehnic in 2005 la varsta de numai 33 de ani si a ramas in aceasta functie pana in 2010, chiar daca echipa a fost redenumita Spyker si, in cele din urma, Force India.

De celalalta parte, Rampf va parasi definitiv echipa BMW-Sauber la finalul lunii aprilie, germanul in varsta de 56 de ani dorind inca de anul trecut sa faca acest pas. Rampf a admis in mai multe randuri ca se simte extenuat de sarcinile pe care le are ca director tehnic, functie pe care a indeplinit-o la echipa cu sediul la Hinwil inca din anul 2000.

"Cand esti director tehnic al unei echipe de Formula 1 jobul este pe primul loc si toate celelalte lucruri sunt subordonate.

Am muncit cu pasiune timp de 10 ani, dar acum a venit momentul sa predau stafeta. Peter Sauber (n.r - seful echipei BMW-Sauber) mi-a dat sansa de a intra in aceasta liga a sporturilor cu motor si apreciez toti anii petrecuti cu echipa", a declarat germanul cu ocazia despartirii de echipe elvetiana.

Via | BMW-Sauber

Comentarii (1)

  • bmw?
    ce treaba mai are bmw la echipa asta?!:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru