Kubica, în comă indusă după operaţia de şapte ore

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.02.2011
Robert Kubica a fost plasat în comă indusă pe parcursul nopţii la finalul operaţiei de şapte ore la care a fost supus în urma accidentului suferit duminică în raliuri.

Starea de sănătate a lui Robert Kubica continuă să fie dificilă şi după operaţia la mâna dreaptă care a durat aproximativ şapte ore.

După ce a afirmat că acesta va avea nevoie cel mai probabil de un an de recuperare, Igor Rossello, doctorul care l-a operat pe pilotul echipei Renault, a oferit câteva detalii despre modul în care a decurs operaţia şi despre principalele răni suferite de polonez.

Astfel, el a avut două răni majore la antebraţ care ar putea avea un impact negativ asupra mobilităţii mâinii drepte şi a fost plasat în comă indusă pe tot parcursul nopţii.

"A fost o operaţie foarte importantă şi dificilă. Antebraţul drept al lui Robert Kubica a fost tăiat în două locuri, cu leziuni semnificative la oase şi tendoane. Am făcut tot ce am putut pentru a reconstrui funcţiile antebraţului. Am avut nevoie de şapte doctori împărţiţi în două echipe şi de şapte ore pentru a finaliza operaţia. La finalul operaţiei, mâna lui Kubica a fost bine vascularizată şi caldă, ceea ce este încurajator.

În urma operaţiei, Robert Kubica va rămâne sub monitorizare permanentă pe parcursul nopţii deoarece condiţia sa rămâne serioasă", a declarat Rossello.

 

Eric Boullier, şeful echipei Renault, a anunţat că îl va vizita pe Kubica la spital împreună cu Vitaly Petrov pe parcursul zilei de luni.

"Vestea accidentului lui Kubica a venit ca un adevărat şoc pentru întreaga echipă. Toţi cei de la Renault îi dorim o recuperare rapidă. Am fost impresionaţi de modul în care doctorii au avut grijă de el şi vrem să mulţumim întregii echipe spitalului Santa Corona pentru abordarea profesionistă şi dedicaţie. Voi călători mâine (n.r - luni) în Italia împreună cu Vitaly Petrov pentru a-l vedea pe Kubica şi pentru a-i spune că aşteptăm cu nerăbdare revenirea sa".

Este posibil ca Kubica să fie trezit din coma indusă în cursul dimineţii de luni. Doctorul Rossello şi Daniel Morelli, managerul lui Kubica, vor face o nouă declaraţie de presa luni la ora 10:30, ora României.

Via | Renault

Comentarii (6)

  • un an este prea mult pentru el si pentru echipa...
    8 0
  • mobius
    Doamne-ajuta
    Este foarte important sa se refaca complet, asta este tot ce conteaza in momentul de fata. Sa ne rugam pentru el.
    11 0
  • ayrton4ever
    Kubica...pacat
    Pacat.A fost un talent...si va muri speranta...din pacate.Cariera lui in motorsport ...s-a terminat..definitiv
    2 10
  • Spitalele
    macar afara sunt spitale; daca era in romania, putea sa-si ia 110% adio de la viata; macar acolo mai are o sansa
    10 0
  • Mavric
    @nov
    Pai era o vorba referitoare la tara noastra: "din atata nepasare romanu si-n spital moare"
    @ayrton4ever-hai sa nu ne descurajam, sa nu pierdem din credinta si sa ne rugam sa-si revina complet atat pe plan fizic cat si moral(pentru ca sigur isi va reaminti clipele petrecute, cele ce i s-a intamplat si ce i se putea intampla)
    9 0
  • florin
    nu suport polonezii ..... da de kubica este mare pacat....
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru