Lotus anticipează că Raikkonen va rămâne la echipa în 2013

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus consideră că va benenficia de serviciile lui Kimi Raikkonen şi anul viitor, în ciuda zvonurilor privind o ofertă din partea Scuderiei Ferrari.

Esential 116 puncte a obtinut Raikkonen pentru Lotus in 2012
Kimi Raikkonen a revenit cu succes în Formula 1 după o absenţă de două sezoane şi a obţinut rezultate bune pentru Lotus în prima jumătate a sezonului, motiv pentru care presa internaţională a speculat că fostul campion mondial a intrat în atenţia Scuderiei Ferrari ca potenţial înlocuitor pentru Felipe Massa.

James Allison, directorul tehnic al celor de la Lotus, insistă însă că finlandezul nu are niciun motiv real să plece de la o echipă care îi oferă deja un monopost competitiv şi despre care se anticipează că va obţine cât de curând prima victorie din acest sezon.

"Raikkonen nu ne dă niciun motiv să credem că va pleca în altă parte. Cred că îi place să fie cu noi, cred că îi oferim un echipament competitiv şi este un mediu de lucru potrivit pentru orice pilot care vine şi lucrează în echipa noastră", a declarat el pentru site-ul oficial al echipei Lotus.

Echipa britanică va continua dezvoltarea monopostului şi în a doua jumătate a sezonului în loc să se concentreze integral pe maşina de anul viitor, urmând să ajungă la Marele Premiu al Belgiei şi cu noul sistem DDRS.

Allison consideră că această strategie este cea mai bună şi exclude apariţia unor probleme de competitivitate pentru sezonul următor.

"Nu am renunţat la nimic pentru anul viitor, doar am făcut câteva schimbări. Având în vedere dezvoltările pe care le-am efectuat până acum în acest an şi că am fost capabili să menţinem ritmul cu ceilalţi într-o perioadă în care am pus mai mult accent pe anul viitor îmi oferă un sentiment plăcut cu privire la a doua jumătate a sezonului", a mai precizat el.

Via ESPNF1 GPUpdate

Comentarii (3)

  • Florin
    Au sanse mari sa iasa pe locul I la constructori anul acesta. Au cea mai buna masina, de noroc au nevoie! Au pierdut puncte multe ori, din erori de pilotaj, din exuberanta pilotilor ca pot aduce puncte multe dar au uitat de cauciucuri ori din cauza alternatorului de la Renault.
    Au piloti foarte buni, dar unul mai cu cap ar fi adus puncte mai multe.
    2 9
  • seby9626
    Da,ai dreptate florine,insa si asa au piloti foarte buni,kimi nu mai vorbim si grosjean, care si-a facut treaba foarte bine pentru un debutant.
    3 0
  • cineva
    Florinica,nu ti-a mai crescut niciun neuron in pauza asta??
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru