Lotus pierde sponsorizarea constructorului britanic

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.04.2012
Lotus F1 Team a pierdut sponsorizarea oferită de constructorul britanic omonim, însă echipa va concura cu acest nume cel puţin până în sezonul 2017.

Lotus F1 Team, echipa care până în sezonul precedent al Formulei 1 a concurat sub numele Renault, a pierdut contractul de sponsorizare cu constructorul britanic Group Lotus.

Informaţia a fost dezvăluită vineri de publicaţia britanică Autosport, care susţine că decizia nu va avea niciun impact asupra numelui cu care va concura echipa în competiţie cel puţin până în 2017.

Practic, Lotus F1 Team ajunge în prezent într-o situaţie similară cu cea în care s-a regăsit Team Lotus în sezoanele 2010 şi 2011: concurează cu numele Lotus fără ca producătorul britanic omonim să fie implicat în cadrul echipei.

"Contractul de sponsorizare şi obligaţiile celor de la Lotus s-au încheiat. Nu există nicio opţiune din partea Group Lotus de a face acum o achiziţie în Formula 1, acea opţiune a fost preluată de noi. A existat una, dar a fost preluată", a declarat Gerard Lopez, patronul fondului de investiţii Genii Capital, care deţine echipa Lotus.

Group Lotus a ajuns anul trecut la o înţelegere cu echipa de Formula 1 patronată de Tony Fernandes pentru ca Renault să-şi schimbe numele în Lotus ca urmare a constractului de sponsorizare dintre constructorul britanic şi echipa de la Enstone.

Ca parte a înţelegerii, Fernandes a acceptat să schimbe numele propriei echipe din Team Lotus în Caterham, nume utilizat începând din acest sezon.

Via | F1Fanatic

Taguri: Lotus, Raikkonen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru