Lotus urmează modelul Red Bull şi fondează o echipă de juniori

de Daniel Popescu
Luni, 18.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus F1 Junior Team este numele unei noi echipe de juniori lansate de Lotus cu scopul de a pregăti piloţi pentru Formula 1. Modelul este practic împrumutat de la Red Bull Racing.

Esential 7 piloti au fost inclusi in Lotus F1 Junior Team
Lotus a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute cooptarea a şapte piloţi din diverse competiţii în cadrul unei echipe de juniori cu scopul de a-i pregăti cât mai bine pentru a face pasul în Formula 1.

Cei şapte piloţi selectaţi se vor bucura de sprijinul echipei britanice în ceea ce priveşte abilităţile de pilotaj, pregătirea fizică, sănătate, nutriţie, dezvoltare socială şi mentală şi activităţi de PR.

Trei dintre cei şapte piloţi concurează în acest sezon în Eurocup Formula Renault 2.0: columbianul Oscar Tunjo de 17 ani, francezul Esteban Ocon de 16 ani şi thailandezul Alexander Albon de 16 ani.

Între timp, danezul Marco Sorensen de 22 de ani şi filipinezul Marlon Stockinger de 21 de ani concurează în Formula Renault 3.5, în timp ce elveţianul Alex Fontana de 20 de ani va participa în GP3. Cel mai tânăr membru este francezul Dorian Boccolacci în vârstă de numai 14 ani, care concurează în karting în competiţia Go Kart International KF.

"Lotus F1 Junior Team preia iniţiativa fostei academii şi o aduce mai aproape de echipa de Formula 1 cu toate beneficiile aduse de aceasta asociaţie.

Am anunţat şapte piloţi foarte talentaţi, dintre care mulţi vor concura împotriva coechipierilor lor în cadrul programului."

"Oferim un regim de antrenament complex care ar trebui să încurajeze aceşti piloţi să se dezvolte şi să concureze la cel mai înalt nivel. Sporturile cu motor pot fi descurajante pentru tinerii piloţi în special în privinţa lucrurilor care se întâmplă în afara circuitului, aşa că sperăm să le oferim cea mai bună pregătire pentru carierele lor viitoare", a declarat Eric Boullier, şeful Lotus.

Echipa de juniori a celor de la Lotus copiază practic modelul implementat de Red Bull la Red Bull Junior, o echipă formată de asemenea din mai mulţi piloţi care concurează în diverse competiţii de monoposturi.

Via Lotus F1 Team

Comentarii (1)

  • mirel_f1
    Mi se pare si normal o asemenea initiativa sa iti pregatesti piloti talentati ducandui an formula 1
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru