Luiz Razia, confirmat la Marussia pentru sezonul 2013

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marussia a confirmat miercuri că brazilianul Luiz Razia în vârstă de 23 de ani va fi coechipierul lui Max Chilton în sezonul 2013 al Formulei 1.

Marussia şi-a definitivat miercuri dimineaţă linia de piloţi cu care va aborda sezonul 2013 al Formulei 1, după ce a confirmat speculaţiile anterioare cu privire la semnarea unui contract cu Luiz Razia.

Brazilianul în vârstă de 23 de ani a terminat sezonul precedent pe locul doi în GP2 şi va face pasul cel mare spre Formula 1 după patru ani petrecuţi în această competiţie inferioară. El speră să-şi aducă contribuţia la progresele anticipate de Marussia în acest an.

"În ultimii doi ani petrecuţi în GP2 am vrut doar să arăt că am calităţile necesare şi că sunt pregătit. În sezonul care urmează trebuie să răsplătesc încrederea pe care echipa mi-a acordat-o. Este un an important pentru Marussia în ceea ce priveşte menţinerea formei bune din 2012 şi sper să am o bună contribuţie la asta", a declarat el.

Urmareste Automarket
Razia a fost pilotul de rezervă al celor de la Marussia în 2010 şi a mai testat pentru Toro Rosso, Force India şi Caterham, iar miercuri va pilota pentru prima oară noul monopost al echipei pentru sezonul 2013.

Brazilianul îl înlocuieşte la echipă pe experimentatul Timo Glock, căruia i-a fost reziliat contractul pentru a permite aducerea la echipă a unui pilot cu sprijin financiar din partea unor sponsori.

De altfel, Marussia mizează în acest an pe o linie formată exclusiv din debutanţi, întrucât şi Max Chilton se află într-o situaţie similară, semnând contractul datorită unui contract de sponsorizare cu grupul de asigurări AIG estimat la 11 milioane de euro pe an.

În urma acestui anunţ, Force India este singura echipă care nu şi-a finalizat linia de piloţi pentru 2013, însă se anticipează că Jules Bianchi va fi noul coechipier al lui Paul di Resta.

Via Marussia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru