Maldonado contribuie cu 35 de milioane de euro anual la bugetul Williams!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.02.2012
Pastor Maldonado contribuie la bugetul echipei Williams cu peste 35 de milioane de euro anual prin intermediul contractului de sponsorizare cu compania venezueleană PDVSA.

Williams a fost criticată la sfârşitul sezonului 2010 când a renunţat la serviciile talentatului german Nico Hulkenberg în favoarea campionului din GP2, Pastor Maldonado.

Chiar dacă titlul din GP2 îl recomanda drept un pilot cu perspectivă în Formula 1, Williams a fost atrasă în primul rând de banii pe care acesta îi putea aduce în cadrul echipei, întrucât acesta este sprijinit financiar de PDVSA, compania petrolieră de stat din Venezuela.

La mai bine de un an de la semnarea contractului de sponsorizare, publicaţiile franceze TomorrowNewsF1 şi Sportune au intrat în posesia contractului de sponsorizare dintre PDVSA şi Williams şi a detaliilor de natura financiară.

Astfel, potrivit înţelegerii, PDVSA va sponsoriza Williams în sezonul 2012 cu nu mai puţin de 29.4 milioane de lire sterline (35 de milioane de euro), sumă pe care echipa britanică a primit-o în conturi încă de la sfârşitul lunii octombrie. În plus, contractul de sponsorizare este valabil până în sezonul 2015 inclusiv, iar valoarea acestuia creşte gradual, ajungând în ultima an la aproximativ 40 de milioane de euro!

Potrivit calculelor celor de la Sportune, PDVSA asigură 80% din bugetul echipei Williams, la această sumă adăugându-se banii proveniţi de la sponsorii lui Bruno Senna şi veniturile minore obţinute anual din partea lui Bernie Ecclestone pentru drepturile TV.

Presa franceză a intrat în posesia contractului după ce un membru al Congresului din Venezuela a solicitat o copie a contractului pentru a verifica dacă acesta respecta legislaţia din ţara sud-americană, care interzice implicarea companiilor de stat în astfel de competiţii sportive.

Iată cum arată contractul Williams - PDVSA în limba spaniolă:

Pastor Maldonado PDVSA 2010

Iată şi factura plătită de PDVSA în conturile Williams pentru sezonul 2012:

 

Via | TomorrowNewsF1 | Sportune

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru