Maldonado îl acuză pe Hamilton de pilotaj agresiv

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.06.2012
Pastor Maldonado consideră că Lewis Hamilton este vinovat pentru incidentul din finalul cursei de la Valencia, în urma căruia britanicul a abandonat.

Lewis Hamilton a abandonat cu numai două tururi înainte de finalul Marelui Premiu al Europei, în urma unui duel roată la roată cu Pastor Maldonado.

Pilotul echipei McLaren încerca să-şi păstreze ultima poziţie a podiumului în condiţiile în care monopostul său nu mai avea stabilitate din cauza pneurilor uzate. Împins uşor în afara circuitului, Maldonado a revenit pe traseu şi l-a lovit în plin pe Hamilton, incident în urma căruia britanicul a abandonat. La finalul cursei, pilotul echipei Williams a insistat că Hamilton este vinovat din cauza stilului agresiv de pilotaj.

"Am încercat să-l depăşesc pentru că se chinuia prea mult cu pneurile. Eram foarte rapid, iar el a încercat să mă scoată de pe circuit. Am încercat să evit contactul, dar am sărit peste o bordură pentru că m-a scos în afara pistei. Ştiu de ce a făcut asta, pentru că se chinuia prea mult. Cred că era mai bine să cedeze şi să nu piloteze atât de agresiv", a declarat el.

Comisarii de cursă au avut însă o altă opinie: au considerat că Maldonado este vinovat de producerea incidentului şi l-au penalizat cu 20 de secunde în clasamentul cursei.

Întrebat de ce nu l-a lăsat pe pilotul din Venezuela să treacă, Hamilton a avut un răspuns tranşant.

"Niciodată nu las oamenii să treacă, trebuie să lupţi pentru fiecare poziţie pe care o poţi obţine". Cu toate acestea, el insistă că nu-şi aminteşte exact cum s-a produs accidentul. "Tot ce-mi amintesc este că eram în zid. Astea sunt cursele. Nu ştiu unde aş fi terminat, dar nu mai aveam pneuri. În ultimul tur pur şi simplu s-au dus, a fost ca şi când aveam o suprafaţă plană pe puntea spate. Avem mult de muncit pentru a reveni la forma obişnuită pentru că duminică am avut mari probleme", a mai precizat el.

Via | SkySports

Comentarii (13)

  • mobius
    Nu il apreciez prea mult pe Maldonado pentru stilul sau de pilotaj, ba chiar il consider uneori iresponsabil de agresiv, dar eu il vad vinovat pe Hamilton in acest incident. Probabil a parut asa pentru ca dorea sa-si pastreze pozitia cu niste pneuri care nu-l mai ajutau de loc. Dupa cum se vede nici el nu-l considera vinovat pe Maldonado. Cred ca ar trebui in sfarsit sa invete cand trebuie si cand nu trebuie sa lase pe cineva sa treaca, nu de alta dar de regula este cel care are de pierdut.
    23 17
  • iata ce se intampla cand doi piloti incapatanati si capriciosi se intalnesc si se bat pt o pozitie....se acroseaza.cred ca vina apartine in egala masura amandorura....lewis la impins pe maldonado in afara circuitul dar cred ca numa asa putea sasi tina pozitia si avea tot dreptul sa lupte pt ea dar totusi asa cum era cu pneuriile cred ca a insistat prea tare.....maldonado la randul lui e vinovat ca a insistat cand a vazut si el clar ca nu mai avea pe unde sa insiste daca era destept se retragea in spatele lui lewis la aspiratie si ataca prin alta parte pt ca clar era mai rapid....dar sa vazut ca ink mai are nevoie de experienta in asta si faptul ca are pana acum doar un singur podium si ca isi doreste cu disperare altele sa vazut
    19 7
  • MaD-Donado nu e la primul incident de genul acesta din acest an (Monaco FP3) ...dar "what goes around come's around Lewis" s-a inversat situatia de la Monaco 2011

    Incident-ul ar trebuii sa se stinga ...prea mult tam-tam.

    Vettel nu a punctat , iar asta e cel mai important lucrul pt. Hamilton.
    11 15
  • si raikkonen putea sa se bata lejer roata la roata cu hami dar a asteptat momentul propice unde sa depasesca fara sa aibe probleme, unul ca maldonado mai are de invatat pentru ca in situatia respectiva trebuia sa se replieze si sa reinceapa atacul pentru ca era clar vizibil mai rapid, el a atacat din afara pistei si a afectat siguranta cursei, ar fi trebuit penalizat cu 5 pozitii pe grila de start la urmatoarea cursa pentru pilotaj irespnsabil.
    20 3
  • bb brunes
    Cum declara Hamilton, daca te lasi depasit, nu castigi curse...intr-adevar, a tinut de pozitia lui si oricat de vinovat ar fi, cred ca toti ii cunosc stilul de pilotaj, agresiv chiar. E stilul sau caracteristic...numai sezonul trecut in cate accidente a fost implicat din acest motiv, insa asta il face si bun..
    12 13
  • Ii dau nota 9 lui @davidjupanu, dar vreau sa mentionez ca atunci cand spui Hamilton spui stil agresiv (si cu rivalii si cu pneurile) si asta pentru ca imi amintesc si de faza in care Grosjean l-a depasit pe exterior si Hamilton il "impingea" roata la roata spre exterior, insa tot a fost depasit. Iata ca a 2-a oara, in lupta cu Maldonado, nu l-a mai iertat "Cel-de-sus"!
    6 5
  • 1. mentalitatea lui maldonado e aceea a unui campion: eu si restul lumii
    2. cu toate acestea ar trebui sa fie mai responsabil atunci cand distruge cursele unor piloti care lupta pt titlul mondial
    3. maldonado incepe sa semene ca stil cu juan pablo montoya (desi columbianul pilota mai responsabil spre sfarsitul carierei)
    4. imaginativa cum ar fi fost ca senna sau prost sa fie scosi din cursa de andreea de cesaris sau bertrand gashot!!! s-ar fi iscat un scandal monstru! campionii se acroseaza intre ei dar nu sunt scosi din cursa de piloti care nu au nicio treaba cu titlul mondial
    7 7
  • Parerea mea,proprie si personala e ca amandoi au gresit. Hamilton pentru ca e prea bataios dar asta e stilul lui si de aia place la urma urmei iar Maldonado pentru ca e logic sa nu aibe inca destula experienta,in schimb are stofa de viitor campion. Iar dupa ce castigi si o cursa pentru prima oara in viata ta si cand celelate curse au castigatori diferiti,cred ca ai tot dreptul sa te gandesti si la titlul mondial.Nu scrie nicaieri ca titlul i-a fost rezervat pe anul asta lui Hamilton,sau lui Alonso sau oricare altul;toti sunt acolo pentru a castiga.
    In consecinta nu sunt de acord cu parerea lui dany ca Pastor a distrus cursa celorlalti care lupta pentru titlu,are si el tot dreptul sa lupte pentru acelasi titlu.
    5 4
  • prea mult s-au bucurat mecanicii mclaren cand l-au vazut pe vettel abandonand:))
    9 2
  • + ca tocmai el nu isi aminteste exact ce s-a intamplat...asta e...probabil ca au fost amandoi de vina
    7 4
  • Simona
    pacaliciul de hamilton e un UCIGAS pe roti !!! bine i-a facut Maldonado !
    sper ca si alti piloti sa riposteze la fel si sa nu se lase calcati in picioare de TAXIMETRISTUL PSIHOPAT !!!
    13 8
  • @Simona
    Ai iesit si tu din pivnita dupa victoria lui Alonso xD?
    5 11
  • Simona
    @Davidenko
    da, din nou am iesit din pivnita,
    cu toate stradaniile mele n-am reusit sa o scot de acolo pe mata care e atat de beata si se tine cu atata indarjire de butoiul cu palinca incat am renuntat sa o mai scot la lumina zilei !!!
    cat despre tine, copilul din flori al unei alcoolice nu am ce sa spun decat ca nu meriti nici macar dispret, poate cel mult mila pentru ceea ce esti !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru