Marussia nu va participa nici la ultima sesiune de teste

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.02.2012
Marussia a anunţat că nu va putea participa la ultima sesiune de teste de la Barcelona, după ce noul monopost nu a trecut testele de siguranţă impuse de FIA.

Noul regulament tehnic care prevede obligativitatea ca un monopost să treacă de toate testele de siguranţă impuse de FIA înainte de a putea participa la testele de iarnă loveşte în plin echipele mici.

Marussia a anunţat în această săptămână că este nevoită să renunţe complet şi la a treia şi ultima sesiune de teste din această iarnă, programată pe circuitul de la Barcelona în perioada 1-4 martie, după ce noul monopostul nu a reuşit să treacă unul dintre cele 18 teste de siguranţă ale forului mondial.

"Toate monoposturile trebuie să treacă cele 18 teste FIA pentru omologare. În ciuda faptului că MR01 a trecut toate cele 17 teste anterioare, regulamentul cere ca monopostul să treacă toate testele înainte de a fi utilizat. Echipa nu va lua parte la ultima sesiune de teste de la Barcelona din această săptămână şi îşi va concentra eforturile pe repetarea testelor la sfârşitul săptămânii", precizează echipă din Rusia într-un comunicat de presă.

Astfel, Marussia nu va efectua niciun test cu noul monopost pentru sezonul 2012 înainte de începerea noului sezon, după ce a participat doar la prima evaluare de la Jerez cu monopostul de anul trecut.

Şi cei de la Hispania Racing au fost la un pas să se afle în aceeaşi situaţie, însă echipa spaniolă a trecut toate testele de siguranţă ale FIA în 25 februarie.

Teoretic, Hispania poate participa astfel la ultima sesiune de teste, însă inginerii au foarte puţin timp la dispoziţie pentru a finaliza monopostul până în 1 martie.

Echipa speră totuşi să fie prezentă la teste pentru cel puţin două zile.

Via | Marussia | Hispania

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru