McLaren: "Ne apropiem de semnarea unui nou contract cu Hamilton"

de Daniel Popescu
Luni, 20.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunţat că negocierile cu Lewis Hamilton pentru prelungirea contractului se apropie de final, însă echipa a refuzat să ofere informaţii suplimentare despre stadiul discuţiilor.

Esential 6 sezoane a strans Hamilton la McLaren, singura echipa pentru care a concurat in Formula 1
Şansele ca Lewis Hamilton să-şi continuie cariera la McLaren pentru al şaptelea sezon consecutiv sunt din ce în ce mai mari, după ce Jonathan Neale, directorul executiv al echipei, a dezvăluit săptămâna trecută că negocierile se apropie de un final pozitiv.

Informaţiile nu sunt însă surprinzătoare, întrucât opţiunile lui Hamilton pentru 2013 se limitează la McLaren şi Mercedes după ce Mark Webber şi-a prelungit contractul cu Red Bull Racing, iar un nou parteneriat cu Fernando Alonso la Ferrari este practic exclus.

"Suntem mai aproape de o înţelegere şi cu siguranţă suntem în discuţii. Din motive evidente nu putem specula mai mult în acest moment. Muncim din greu pentru a ajunge la un numitor comun", a declarat Neale.

Anterior, McLaren a confirmat că nu va fi capabilă să-i ofere lui Hamilton un salariu la fel de mare ca în precedentul contract din cauza climatului economic nefavorabil şi a scăderii veniturilor din contractele de sponsorizare.

La rândul său, Hamilton a insistat că vrea să păstreze trofeele originale pentru victoriile obţinute pe circuit şi să nu le mai cedeze echipei, aşa cum se întâmplă în prezent.

Pe de altă parte, McLaren consideră că Hamilton este în continuare în cărţi pentru a cuceri al doilea titlu mondial, chiar dacă are de recuperat 47 de puncte în faţa lui Alonso în ultimele nouă curse ale anului.

"Din punct de vedere matematic este încă posibil, pentru că, cu 25 de puncte pentru victorie, nu este prea greu să apară schimbări. Avem un monopost rapid care în ultima cursă a fost în formă mai bună decât cel al Scuderiei Ferrari. Hamilton este un luptător care adoră provocările. Are nevoie doar de un imbold şi să simtă că echipa este alături de el. Cred că dacă va simţi că forţăm şi că aducem upgrade-uri pe care ce apar probleme atunci va lupta pentru titlu la sfârşitul sezonului", a mai precizat el.

Via | SkySports

Comentarii (2)

  • Cu alte cuvinte "ne apropiem de faza in care-l convingem ca el e pilotul nr-ul 1 iar Button nr-ul 2" Daca intre cei doi ar fi fost o diferenta ca intre Alonso si Massa(locul 1 respectiv 14 cu o diferenta de 139pcte) ii mai intelegeam dar asa... Bietul om!(Button)
    7 6
  • x_zone
    fara hami mclaren ar fi o mare varza, imi pare rau sa spun asta dar este o simpla realitate fiind fan mclaren dintotdeauna. cu aceasta ocazie au si sporit in secret anduranta masinii asupra pneurilor usurandu-i greutatea pe puntea spate din cate am aflat de la cativa prieteni care lucreaza la fabricarea unor componente de transmisie. rezultatelele le vom vedea in urmatoarea cursa cand la finele ei se asteapta si semnarea contractului.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru