McLaren speră ca Mercedes să semneze în curând noul Acord Concorde

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Whitmarsh speră că rivalii de la Mercedes vor ajunge în curând la un acord cu Bernie Ecclestone pentru semnarea noului Acord Concorde.

Mercedes este singura echipă de top din Formula 1 care nu a semnat încă noul Acord Concorde pentru perioada 2013-2020, celelalte două echipe fiind Marussia şi HRT.

Din acest motiv, contractul care prevede că Red Bull, Ferrari şi McLaren vor avea câte un reprezentant în consiliul de conducere al Formulei 1 nu poate fi pus în aplicare, motiv pentru care Martin Whitmash, şeful McLaren, şi-a exprimat speranţa că rivalii vor ajunge cât mai curând la o înţelegere cu Bernie Ecclestone.

"Nu cred că mai este un secret că nouă echipe au semnat contractul. Sper că echipa argintie din apropiere de noi (n.r. - Mercedes) va semna foarte curând pentru ca atunci să ne ocupăm poziţia în consiliul de conducere", a declarat britanicul într-un interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Urmareste Automarket
Până în acest sezon, Acordul Concorde a presupus un contract unic semnat de fiecare echipă în parte, Bernie Ecclestone şi FIA.
Whitmarsh a dezvăluit însă că sistemul a fost schimbat pentru următorul Acord Concorde, fiecare echipă urmând să aibă propria versiune a contractului.

"Dacă noi nu eram mulţumiţi de contractul nostrul, nu l-am fi semnat, aşa că nu mă plâng, dar dacă toţi avem contracte individuale există pericolul să nu mai fim uniţi. Acordul Concorde nu a fost niciodată perfect, dar este un model pe care trebuie să-l analizăm cu atenţie înainte de a-l abandona. De ce să reinventam ceva ce funcţionează", a mai precizat el.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru