Mercedes: "Di Resta, favorit să-l înlocuiască pe Schumacher în 2013"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.05.2012
Mercedes a confirmat că Paul di Resta este unul dintre principalii favoriţi să-l înlocuiască pe Michael Schumacher dacă germanul se va retrage din Formula 1 la sfârşitul anului.

Mercedes a început deja să-şi facă planuri pentru eventualitatea în care Michael Schumacher va decide să se retragă din Formula 1 la expirarea actualului contract la sfârşitul acestui an.

CEO-ul Nick Fry a confirmat pentru postul britanic de televiziune SkySports că unul dintre favoriţi să-l înlocuiască este Paul di Resta, care concurează pentru Force India de la începutul anului trecut.

"Bineînţeles că di Resta este în atenţia noastră. A făcut o treabă fantastică, este un tip ok, este un mare jucător de echipă şi, fără nicio îndoială, ar fi unul dintre piloţii la care ne-am uita dacă Schumacher ar decide să nu mai continue. Nu am ajuns încă în acel punct, dar îl admiram foarte mult pe di Resta", a precizat britanicul.

Mercedes a avut o influenţă majoră asupra carierei lui di Resta, întrucât scoţianul a concurat pentru constructorul german în Campionatul German de Turisme (DTM) timp de patru ani înainte de a ajunge în Formula 1 în 2011 la Force India, care utilizează de asemenea motoare Mercedes.

Echipa condusă de Ross Brawn a ajuns deja la momentul în care analizează piaţă ca urmare a faptului că Schumacher ar putea decide să se retragă din cauza rezultatelor modeste înregistrate în acest sezon, element admis inclusiv de Fry.

"Dacă ajungem la finalul sezonului şi continuă să facă ce a făcut în ultimele curse, probabil că (Schumacher) va ajunge să-şi pună singur această întrebare.

Dar mai este timp şi nu luăm încă nicio decizie", a adăugat el.

În ciuda unor rezultate foarte bune obţinute în calificări în Australia şi Malaysia, Schumacher a câştigat doar două puncte în primele cinci curse din cauza unor probleme tehnice şi incidente în care a fost implicat.

Via | SkySports

Comentarii (3)

  • Di Resta, favorit...
    Era si timpul...
    4 13
  • Mercedes
    urmatoarea stire:
    Mercedes neaga inlocuirea lui Schumacher cu DResta..Ha-ha..
    14 1
  • Cred ca ar cam fi cazul sa-l inlocuiasca de pe acum...
    3 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru