Mercedes l-a ales pe Hamilton din cauza indeciziei lui Schumacher

de Daniel Popescu
Vineri, 28.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a iniţiat procesul de recrutare pentru Lewis Hamilton după ce Michael Schumacher a amânat în vară luarea unei decizii finale pentru 2013, potrivit presei britanice.

Michael Schumacher ar putea fi nevoit să se retragă din Formula 1 după ce Mercedes a decis să-l angajeze pe Lewis Hamilton pentru o perioadă de trei ani.

Publicaţia britanică Autosport susţine însă că Mercedes a iniţiat negocierile cu Hamilton doar după ce Schumacher a refuzat în vara acestui an să ia o decizie finală în privinţa viitorului său în Formula 1.

Practic, echipa s-a temut că Schumacher va decide în luna octombrie să se retragă din Formula 1 şi că ar fi rămas fără posibilitatea de a-l înlocui pe german cu un pilot de top, întrucât în perioada respectivă toţi piloţii capabili să lupte pentru titlul mondial au deja contractele asigurate pentru anul următor.

Urmareste Automarket
Ulterior, Mercedes i-a transmis lui Schumacher că a început negocierile cu Hamilton, iar germanul a acceptat că există riscul să rămână fără loc la Mercedes dacă cele două părţi ajung la o înţelegere.

În prezent, Schumacher are practic doar două alternative: să se retragă pentru a doua oară din Formula 1 sau să semneze un contract cu Sauber.

Echipa elveţiană are deja un loc disponibil după ce Sergio Perez a semnat cu McLaren, iar Sabine Kehm, managerul septuplului campion mondial, a discutat în public cu oficialii Sauber cu ocazia Marelui Premiu al statului Singapore. Anterior, Schumacher afirmase că va lua o decizie cu privire la viitorul său în cursul lunii octombrie.

Via Autosport

Comentarii (9)

  • schumibv
    Daca ajunge la Ferrari incepe totul din nou, si pentru fani si pentru F1..
    25 12
  • ha... incearca sa dreaga busuiocul pt ca situatia sa fie mai putin umilitoare pt schumacher
    15 10
  • astea-s gogoase... nu cred!!!
    15 2
  • Cristian
    Schumacher nu mai face fata in F1 actuala.E depasit.
    14 22
  • Cine stie ce inseamna aceasta indecizie, o retragere definitiva sau o schimbare de echipa. Un lucru e cert, masina nu-l ajuta si nici norocul nu era de partea lui, insa automat se pune o intrebare, ce va face Hamilton cu o masina care se vede clar ca nu se ridica la pretentiile sale, a semnat doar pentru bani, lucru greu de crezut de la un astfel de pilot. Una peste alta, daca Schumi se va retrage la finele anului, lucru din ce in ce mai evident, atunci mai bine nu revenea.Nu ca si-ar fi patat in vreun fel imaginea, dar nici ceea ce a facut de la revenirea sa nu-i face cinste.
    14 5
  • La volanul unui McLaren imi era putin frica de el, dar la un Mercedes... rasuflu usurat ;))
    9 5
  • ce or sa mai zica si acestea...nau curajul sa recunoasca ca sunt tradatori si au inventat un motiv cu care arunca vina pe Michael
    10 9
  • Schumy4Ever
    Ma asteptam sa se intample asta, mai ales dupa incidentul de la Singapore. Pacat de cei 3 ani pierduti de Schumy la aceasta echipa de ratati, care dupa fiecare etapa incearca sa inteleaga pneurile, numai vorbe. Sper din tot sufletul ca Schumy sa mai ramana macar un an la Sauber sau Ferari sa le dea peste nas la acesti incopetenti.
    16 6
  • x_zone
    schuipimacher el tractoristo
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru