Michelin si Avon, singurele optiuni pentru pneuri in 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.04.2010
Echipele din Formula 1 oscileaza intre Michelin si Avon in privinta furnizorului de pneuri pentru 2011, oferta italienilor de la Pirelli nefiind luata in calcul.

Echipele din Formula 1 au discutat miercuri despre optiunile pe care le au in privinta furnizorului de pneuri dupa retragerea japonezilor de la Bridgestone, programata pentru finalul acestui sezon.

Desi Pirelli isi anuntase disponibilitatea de a oferi pneuri, echipele analizeaza numai propunerile facute anterior de Michelin si Avon, fara insa sa se ajunga la un consens. Oferta Avon este mai avantajoasa din punct de vedere financiar, insa Michelin are de partea sa prestigiul calitatii, mai ales ca francezii au furnizat pneuri in F1 pana in 2006.

“In acest moment, conversatiile se poarta intre Michelin si Avon. Pneurile Avon sunt mult mai ieftine, dar au o calitate mai slaba a produselor, chiar daca au realizat pneuri foarte competitive. Avon reprezinta o necunoscuta mai mare decat Michelin pentru ca francezii au fost in F1 recent. Dar exista o diferenta semnificativa de cost, de aproximativ trei ori”, a declarat Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams, in cadrul unui interviu acordat agentiei de presa Reuters.

Initial, echipele sperau sa ia o decizie clara in privinta furnizorului de pneuri pentru 2011 la Marele Premiu al Spaniei, insa acest lucru devine din ce in ce mai putin posibil in acest moment, potrivit declaratiilor lui Michael.

“Cred ca discutiile din cadrul FOTA sunt doar de luare in considerare a diferitilor factori.

Nu este o decizie strict financiara sau o decizie strict tehnica. Toate acestea trebuie discutate cu Bernie Ecclestone, care a analizat in mod traditional aceste aspecte”, a mai precizat australianul.

Pe langa situatia pneurilor, echipele au discutat si despre reintroducerea sistemului KERS, Ferrari si Renault facand o propunere concreta in acest sens.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru