Montezemolo: "Perez nu are experienţă pentru a concura pentru Ferrari"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.06.2012
Luca di Montezemolo a exclus posibilitatea ca Sergio Perez să-l înlocuiască pe Felipe Massa la Ferrari, din cauza lipsei de experienţă a mexicanului.

Sergio Perez a fost unul dintre piloţii creditaţi cu mari şanse să-l înlocuiască pe Felipe Massa la Ferrari după debutul modest de sezon al pilotului brazilian, în special datorită locului doi ocupat în Marele Premiu al Malaysiei.

Ferrari a pus însă capăt speculaţiilor prin vocea preşedintelui Luca di Montezemolo, care susţine că mexicanul nu este încă suficient de experimentat pentru a concura la volanul unui monopost al Scuderiei.

"Perez este un pilot bun, dar pentru a pilota un Ferrari ai nevoie de mai multă experienţă. Cred că este unul dintre potenţialii cei mai buni tineri piloţi pentru viitor, dar înainte să pun un pilot tânăr într-un Ferrari am nevoie de mai multă experienţă şi mai multe rezultate", a explicat italianul.

Perez a debutat în Formula 1 în sezonul 2011 pentru Sauber şi face parte din Academia de Piloţi Ferrari. Referindu-se la situaţia lui Massa, Montezemolo a precizat că este prea devreme pentru a lua o decizie cu privire la viitorul său, preferând să aştepte o revenire de formă în următoarele curse.

"Niciodată nu luăm o decizie înainte de jumătatea sezonului.

Sunt sigur că monopostul va fi mai puţin dificil de pilotat, întrucât îmbunătăţim maşina. Şi mă aştept la performanţe mai bune din partea lui Massa, aşa cum am văzut deja la Monte Carlo, pentru că la Monte Carlo a fost unul dintre cei mai rapizi cinci piloţi pe circuit şi în calificări. Sper să continue în acest mod. În acest moment nu luăm încă nicio decizie în privinţa viitorului, pentru că este prea devreme", a mai precizat Montezemolo.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru