Mosley: "FIA nu poate schimba calendarul fără acordul echipelor"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.06.2011
Max Mosley susţine că schimbarea calendarului în timpul sezonului nu poate fi făcută de FIA fără acordul scris al tuturor echipelor.

Max Mosley, fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automoblism, consideră că nu există nicio şansă ca Marele Premiu al statului Bahrain să aibă loc în acest an, întrucât forul mondial şi-a încălcat propriul regulament când a reprogramat cursa în 30 octombrie.

Britanicul a dezvăluit că articolul 66 din Codul Sportiv International al FIA specifică faptul că orice schimbare a calendarului competiţional trebuie să fie aprobată în scris de fiecare echipă pentru a putea intra în vigoare.

"Nu cred că există nici cea mai mică şansă ca Marele premiu să aibă loc. Nu poţi schimba calendarul în maniera în care este propusă schimbarea fără acordul unanim al echipelor. Dacă va fi o schimbare, ca de exemplu mutarea Marelui Premiu al Indiei, echipele care participă trebuie să fie de acord în unanimitate. Face parte din regulament, este vorba despre articolul 66 din Codul Sportiv International. Până când nu există acordul scris al echipelor, nu poţi schimba data", a explicat Msoley în cadrul unui interviu acordat postul BBC Radio 4.

Articolul 66 din Codul Sportiv International precizează că "Nicio schimbare nu poate fi făcută Regulamentelor Suplimentare după începerea perioadei pentru primirea înscrierilor, cu excepţia cazul în care toţi competitorii deja înscrişi sunt de acord în unanimitate sau dacă decizia aparţine comisarilor pentru motive de forţă majoră".

În replică, Jean Todt, preşedintele FIA, a sugerat că schimbarea calendarului este legală întrucât Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari şi reprezentantul echipelor în Consiliul Mondial al FIA, a votat vineri pentru reprogramarea cursei din Bahrain.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru