Murdoch confirmă interesul pentru achiziţionarea F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 04.05.2011
Rupert Murdoch a confirmat iniţierea unei alianţe cu un fond de investiţii implicat la Fiat pentru achiziţionarea F1. Reacţia proprietarului CVC: F1 nu este de vânzare!

La aproximativ două săptămâni după apariţia primelor speculaţii privind interesul miliardarului Rupert Murdoch de a cumpăra drepturile comerciale ale Formulei 1, americanul a confirmat oficial interesul pentru o astfel de tranzacţie.

Murdoch vrea să cumpere Formula 1 prin intermediul companiei sale media News Corporation, care s-a aliat cu fondul italian de investiţii Exor, care care deţine 30% din acţiunile constructorului italian Fiat, compania-mamă a celor de la Ferrari.

În acest fel se confirmă şi speculaţiile apărute la jumătatea lunii aprilie privind implicarea Scuderiei Ferrari în această tranzacţie. Strategia consorţiului News Corporation - Exor este să negocieze iniţial cu acţionarii mai mici ai Fiormulei 1 înainte de a înainta o ofertă concretă fondului de investiţii CVC Capital Partners, care deţine drepturile comericale ale competiţiei.

"Exor, una dintre cele mai mari companii de investiţii din Europa, şi News Corporation, grupul media global, confirmă că se afla în stadiile preliminare în exploatarea posibilităţii de a crea un consorţiu care să formuleze un plan pe termen lung pentru dezvoltarea Formulei 1 în interesul participanţilor şi al fanilor.

Pe parcursul următoarelor săptămâni şi luni, Exor şi News Corporation vor aborda potenţiali parteneri minori şi acţionari în sport. Nu poate exista nicio certitudine că acest lucru va conduce la abordarea actualilor proprietari ai Formulei 1", precizează News Corporation şi Exor într-un comunicat de presă comun.

Pe lângă cele 30% din acţiuni deţinute la Fiat, Exor are şi alte legături cu compania-mamă a celor de la Ferrari. Astfel, Exor este condusă de John Elkann, preşedinte şi director executiv al Fiat şi este de asemenea controlată de familia Agnelli, care are legături strânse cu Ferrari. În plus, Exor deţine o participaţie de 60% în clubul italian de fotbal Juventus Torino.

Informaţiile publicate de News Corporation şi CVC au atras o primă reacţie oficială şi din partea celor de la CVC Capital Partners, care susţin că Formula 1 nu este de vânzare. Totuşi, fondul de investiţii sugerează că va lua în calcul o eventuală ofertă dacă aceasta va fi suficient de generoasă.

"CVC poate confirma că a fost abordată recent de consorţiul Exor - News Corporation.

James Murdoch ne-a informat că abordarea este prietenească, într-un stadiu foarte preliminar, că ştie că Formula 1 este deţinută de CVC şi că nu este de vânzare în acest moment. CVC recunoaşte calitatea celor de la Exor şi News Corporation ca potenţiali investitori, dar orice investiţie în Formula 1 va necesita acordul CVC şi va trebui să demonstreze că este în interesul sportului şi al proprietarilor", a declarat un purtător de cuvânt al CVC Capital Partners pentru publicaţia SkyNews.

Via | Reuters | F1 Times

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru