Negocierile Aguri - Honda continua in weekend

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 23.02.2008

Discutiile referitoare la viitorul echipei de Formula 1 Super Aguri vor continua si pe parcursul acestui weekend, intrucat dupa primele zile de negocieri nu s-a ajuns la nicio intelegere.

Seful echipei, Aguri Suzuki, a calatorit pana la Tokyo (Japonia) pentru a discuta cu potentiali investitori si cu sefii de la Honda despre situatia financiara a team-ului, asa cum v-am informat cu putin timp in urma . Principalul sponsor al echipei din 2007, SS United, nu si-a achitat obligatiile financiare, iar bugetul echipei a fost grav afectat, periclitand programul de teste din aceasta iarna.

Se vehiculeaza ca actualele discutii sunt decisive pentru viitorul Super Aguri, pentru ca daca in urmatoarele 48 de ore nu se ajunge la nicio intelegere financiara japonezii vor fi obligati sa renunte si la ultima sesiune de teste de la Barcelona de saptamana viitoare. Intr-un asemenea caz, ar exista dubii serioase ca Super Aguri vor fi capabili sa ia startul in Marele Premiu al Australiei din luna martie.

Potrivit unor surse apropiate, sefii Honda au pregatit un pachet de masuri radicale, care includ preluarea echipei in proportie de 50% de catre un investitor.

Totusi, Aguri Suzuki trebuie sa accepte aceasta oferta. Mai multe intalniri intre cele doua parti vor avea loc sambata in Tokyo, in timp ce personalul echipei este in stand-by pentru a trimite masinile la Barcelona in cazul in care se ajunge la o intelegere. Unele camioane ale echipei sunt deja pe circuitul spaniol.

Una dintre dificultatile majore este pregatirea viitorului echipei pe termen lung, intrucat intr-un interval de doi ani vor trebui sa-si construiasca singuri masinile. O astfel de obligatie inseamna investitii majore si sporirea numarului de angajati, iar echipa-mama, Honda, nu priveste cu ochi buni aceasta situatie, intrucat oficialii doresc sa-si concentreze eforturile pe propria echipa de Formula 1.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru