OFICIAL: Alonso şi-a prelungit contractul cu Ferrari până în 2016

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.05.2011
Ferrari a anunţat oficial că Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu echipa italiană până la sfârşitul sezonului 2016.

Fernando Alonso va mai îmbraca combinezonul roşu al Scuderiei Ferrari pentru cel puţin încă şase ani, după ce dublul campion mondial a ajuns la o înţelegere cu echipa de la Maranello pentru a-şi prelungi contractul pentru încă patru sezoane.

Spaniolul, care va concura astfel pentru Ferrari cel puţin până în 2016, susţine că Scuderia va fi echipa de la care se va retrage din Formula 1, mai ales că în acel moment va avea deja 35 de ani.

"Sunt foarte fericit că am ajuns la această înţelegere. M-am simţit imediat confortabil la Ferrari şi acum mi se pare ca o a doua familie. Am încredere deplină în bărbaţii şi femeile care lucrează la Maranello şi în cei care îi conduc. Prin urmare, este natural pentru mine să decid să-mi prelungesc relaţia pe termen lung în acest fel cu o echipă la care într-o zi îmi voi încheia cariera în Formula 1", a declarat el într-un comunicat de presă.

La rândul său, preşedintele Luca di Montezemolo a explicat că a decis să-i prelungească contractul lui Alonso pentru că acesta are calităţile necesare pentru a juca un rol fundamental în istoria echipei.

"Este o mare plăcere să reînnoim înţelegerea noastră cu un pilot care a demonstrat întotdeauna o mentalitate de învingător chiar şi în cele mai dificile circumstanţe.

Fernando are toate calităţile necesare, atât tehnice cât şi personale, pentru a juca un rol important în istoria Ferrari şi sper s-o îmbogăţim cu noi victorii foarte curând", a declarat italianul.

Alonso pilotează pentru Ferrari din sezonul 2010, iar precedenta sa înţelegere expira anul viitor, astfel că va ajunge la şapte ani petrecuţi la echipa italiană, cu patru mai puţin decât Michael Schumacher, care a cucerit cinci titluri pentru Scuderia în perioada 1996-2006. Actualul sau coechipier este Felipe Massa, al cărui contract va expira la sfârşitul sezonului 2012.

Via | Ferrari

Comentarii (53)

  • mentalitate de invingator
    Mentalitatea aceasta de invingator este perceputa in mod diferit de oameni diferiti. Astfel, numai un anumit "soi" de oameni ar spune ca in cursa din Singapore 2008 Alonso a actionat asa din cauza mentalitatii de invingator. Alt soi de oameni, adevaratii oameni capabili dupa parerea mea, nu ar fi multumiti sa castige oricum.
    7 11
  • RIP
    RIP
    2 10
  • Oameni si oameni. Si Schumacher ar fi procedat la fel iar el a fost unul dintre cei mai buni piloti din istorie.
    10 2
  • Schumacher ar fi procedat la fel sau .... nu ar fi procedat la fel. Nu stim. Si Schumacher a luat victorii de la coechipieri dar a si cedat in acelasi campionat si oricum era castigator detasat la sfarsit, putea chiar sa cedeze multe victorii ale sale si tot campion iesea. Deci si fara tot mare campion ar fi fost. Nici el nu este de iertat, dar nu poate fi comparat cu Alonso, si din aceasta comparatie sa socotim ca actiunile lui Alonso sunt de fapt de mare campion ....

    Dar e mare, mare diferenta intre a primi o victorie nemeritata in locul locului doi si a fi autorul moral al unui accident in care poti sa-ti dai seama ca se poate termina tragic pentru multi oameni.
    Poate ca Briatore si Alonso sunt celebri in F1, dar modul lor de a actiona nu mai este doar al unui trisor ordinar, ci sunt de-a dreptul iresponsabili. Nici Piquet care ar fi fost constrans nu este mai putin iresponsabil, doar mai putin trisor. Pentru mine e clar ca pe Alonso nu il mai intereseaza sa fie cel mai bun, sa se simta ca este cel mai bun, cel mai probabil pentru ca el constientizeaza deja ca nu este. Si atunci vrea doar sa ramana in statistici.
    5 8
  • ctlnmihai
    Ferrari a anunţat oficial că Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu echipa italiană până la sfârşitul sezonului 2016.
    Este un anunț care va influența în viitor piața transferurilor în F 1..Hamilton și în special Vettel care era cotat cu cele mai mari șanse de a deveni pilot Ferrari probabil vor rămâne la Mclaren sau Red Bull sau se vor orienta primul spre Red Bull și ultimul spre Mercedes..
    4 3
  • Andrei Alexandru
    @NGK
    Personal nu pot decat sa ma bucur ca te chinui sa ne explici in fiecare post cat de mult il urasti pe Alonso. Probabil urasti 90% din pilotii de pe grila de start, deoarece nu ai spus nimic bun pana acuma de nici unul dintre ei. Dar cu cat mai mult vei incerca si cu cat te vei stradui mai mult in "cruciada" anti Alonso cu atat mai mult si mai repede vei esua in incercarea ta. Da-i inainte pentru ca fanii lui Alonso iti vor multi pentru ca le faci o mare favoare. Stii cu cat incerci tu mai mult sa ne convingi ca este raul absolut cu atat mai mult pare ca incerci sa te convingi pe tine ca nu-l placi. Keep up the good work mate!
    13 4
  • @Andrei
    Nu prea te-ai prins desi am fost destul de clar in posturile mele. Urasc trisarea, excrocheria, necinstea. Si cel mai mult urasc faptul ca prea multi oameni uzeaza de acestea sau macar le tolereaza. Si ii tolereaza si pe faptasi pentru motive puerile cum ar fi ca au carisma sau le sunt simpatici sau ca sunt fani. De aceea ne scaldam noi romanii in inconstienta. Alonso este un rau prea mic, dar daca am ocazia sa ridic tensiunea unora (doar cei de acel "soi" se simt atinsi pentru ca sunt cu musca pe caciula) nu ezit. Si atac aceste minunate "calitati" aducatoare de "succesuri" si pe forumuri ce trateaza cu totul alte subiecte, ca dovada ca nu Alonso este de fapt tinta.
    As fi vrut sa pot vorbi la obiect si argumentat, uneori am interlocutori dispusi la asa ceva, dar daca nu se poate atunci recurg la glume pe seama lui Alonso si nu numai. De ce l-as ridica in slavi nemeritat? Sunt si asa destui care sa se ocupe cu asta. Mai bine deschizi tu ochii si recunosti ca ce s-a intamplat la Singapore nu este deloc scuzabil. Dar nuuu, tot ce poti vedea este ca il atac pe pretiosul Alonso. Atac sau nu, nu asta este important ci daca ceea ce spun este adevarat.
    Dar tu poti trai multumit ca nu conteaza cum se umple burta atat timp cat se umple. Asa ca mai baga o shaorma si (ps) da-te jos de pe bietul vehicul cu doua roti ca nu ti-a gresit cu nimic ....
    4 6
  • Alonso pana in 2016
    Comparatia cu Schumi e inutila dupa parerea mea pentru ca el a venit campion in 95 de la Benetton la Ferarri. Totusi daca stam si ne gandim Ferarri nu prea reprezinta nimic in Formula 1 dupa plecarea lui Alain Prost in 1991. Intre 1992-1995 au obtinut doar 2 victorii prin Gerhard Berger in Germania in 1994 si prin Jean Alesi in Canada in 1995 totusi destul de putin pentru Ferarri. Schumacher practic a reinventat Ferarri si totusi a pierdut titlul la mustata in 97,98 si totusi ce s-ar fi intamplat daca nu era accidentul din 99 de la Silverstone. Dupa care a castigat 5 titluri mondiale. Sa facem o analiza Schumi a venit in 96 nu cred ca in 97 el a semnat pentru inca 5 ani contract cu Ferarri pana in 2002. Sincer nu cred ca a fost asa. Sa luam cazul lui Alonso a fost campion mondial in 2005-2006 a mers la McLaren caz de spionaj conflict cu Hamilton si cand doi se bat al treilea castiga si adica Kimi , in 2008 Crashgate si ma rog in ultimii 2 anii inainte de a veni la Ferarri nu a realizat mai nimic o victorie controversata in Singapore si una pe merita in Japonia. Deci comparatia cu Schumacher e inutila Schumi a venit cu numarul 1 pe masina Ferarri. Alonso e mers cu numarul 1 pe masina McLaren. Oricum il respect pe Alonso ii un pilot care scoate rezultate foarte bune din Ferarri-ul pe care il are ii talent , insa caracterul pe care il are si felul cum invarte lucrurile pe la Ferarri ne lasa sa credem ca..totusi nu e chiar asa. Alonso a reusit performante bune la Ferarri insa pentru care e de apreciat chiar daca e episodul Hockenheim sau stiu cate si mai cate, si in Turcia a reusit sa duca Ferarri pe podium insa ce face omul asta cu Felipe.Cea mai buna echipa din deceniul asta a fost Kimi-Felipe au reusit un titlu mondial la piloti, in 2007 si doua la constructori si sa nu uitam ce lupta a fost in 2008 unde Massa era cat pe aci sa castige titlu, insa in 2009 la ce monopost au avut si la ce au reusit victoria de la Spa la o secunda in fata unui Force India cred ca Kimi a reusit imposbilul in cea cursa. Eu consider ca Perez va veni la anul la Ferarri , iar Felipe va pleca fie la Red Bull fie la Renault pentru ca Webber cred ca se va retrage. Un lucru ii sigur Felipe va pleca sangele de brazilian il va obliga si va garantez ca daca va merge la o echipa de top va reusi perfomante foarte bune pentru roata se intoarce si sa ii vedem pe cei de la Ferarri cum se vor da cu capul de peretii. O decizie pripita de al mai tine pe Alonso , mai trebuia sa stea si sa se gandeasca putin. Sper ca intr-o zi cuplul Kimi-Felipe sa mai formeze o echipa pentru ca mno ca si echipa au facut cea mai buna echipa din istoria Formulei 1 sau mai mult ca sigur cea mai frumoasa echipa a acestui deceniu fara doar si poate.
    4 5
  • Cea mai buna echipa?
    In nici un caz nu este formata din Kimi si Massa. Un betiv delasator si un pilot lent si inconstant in rezultate pot forma orice dar nu echipa de vis.
    3 4
  • ctlnmihai
    Pilot bețiv ............................
    prefer un pilot bețiv și delăsător decât unul care își trădează echipa , care se bucură la o victorie trucată și care arată degetul unui pilot care nu s-a lăsat depășit de el..
    1 5
  • marian0904
    Cine ii va fi coechipier?
    Ferrari a actionat corect dupa ce in 2010 Alo putea lua CM in conditiile in care a scos tot ce putea din masina. Evident e si un semnal pt Massa sa faca ceva. Parerea mea este ca se vor uita catre un pilot tanar si bataios (gen Kob), pt ca Vet sau Ham nu vor merge la Fer. Vettel va fi convins, pana la urma, sa se duca la Mercedes.
    2 3
  • @ctlnmihai
    Si nu e asa? Poti sa cauti pe youtube filmuletul in care Kimi mort de beat a cazut in cap de pe puntea iahtului...ma mir ca nu si-a rupt gatul. Doar o persoana in stare de ebrietate putea supravietui unei astfel de cazaturi. Oricum si-a dovedit calitatile din plin. Aprox egal cu Massa care este un pilot incredibil de rapid si talentat. A dovedit-o si in ultima cursa. N-ai vazut? A plecat de pe 10 si a terminat pe 11! Ce rezultat fantastic! Putini sunt ca Massa si aia din pacate aleg sa concureze in WRC si NASCAR. Ce pacat ca-si irosesc talentul acolo!
    3 3
  • @dmd
    imi poti garanta ca Massa este la fel de rapid dupa accident? Apoi Kimi era mai bun ca Massa cand a venit la Ferrari in 2007. Dupa ce a castigat ce dorea Kimi si-a cam pierdut interesul pentru F1, lucru confirmat si de faptul ca desi are oferte bune nu doreste sa revina. El este mai degraba ca Hakkinen si nu ca Schumacher in ce priveste revenirea.
    @marian
    e o idee intiparita in mintea fanilor ca Alonso a "scos totul din masina" in 2010. Dar la Monaco? Dar la Spa? Dar la Hockenheim? Ti se pare ca asta inseamna totul? Ferrari se pare ca duce o politica ce-i surade lui Alonso, aceea de a nu incerca si alti piloti in locul lui Massa. Se tot vehiculeaza dar deocamdata nimic concret. Ca altfel am vedea mai clar realitatea .... dar poate ca Massa isi va reveni inainte sa fie batran pentru F1.
    3 5
  • @NGK
    Tu n-ai cum sa vorbesti documentat pentru ca nu stii ce e aia. Esti un gica-contra, cel putin pe id-ul asta facut de 3 luni, ca sa poti scoate din tine tot ce-i mai bun. Ne amuzam citindu-ti angoasele si puseele, esti un user care inspira. Aruncatul ca KK este sportul tau favorit numai ca uiti ca cei care umbla cu galeata cu KK au si o denumire anume. Plus mirosul aferent...Sportul practicat de tine are un nume, stimat(a) user...unde o fi Kimi...:)
    4 2
  • ctImihai
    Ce aveti cu nkfg? Spune adevarul..spune ce spun eu...
    1 5
  • @NGK
    Meserie. esti fan Ferrari?
    3 3
  • NGK
    1.Kubika a fost rapid cu tije metalice in brat iar lui Massa nu i-a fost afectata vederea (daca era Ferrari nu il mai tinea). Pur si simplu atat poate el.

    2. Cum adica Kimi a castigat tot ce si-a dorit? Un titlu cu noroc in 2007 pe fondul tensiunii de la Mclaren intre Ham si Alonso.

    3. Referitor la oferte - A avut candva. Nu are cum ai scris tu.

    4. Monaco - Alonso a gresit in P3 si nu a putut participa in Q plecand ultimul de pe grila. A ajuns pe 7. Spa - greseala lui. Hockenheim - Au fost ordine de echipa clare. Dar tu raspunde sincer - Ti se pare normal ca un pilot care in majoritatea evenimentelor oficiale e mai lent decat coechipierul cu 0.5 sec sa stea in fata cand tu ca echipa stii foarte clar ca Massa nu are puterea sa se lupte cu RBR pt campionat?
    6 1
  • ctlnmihai
    dmd
    Ca fan Ferrari - dacă aș fi fost- eu aș fi respectat piloții care au cucerit titluri mondiale pentru echipa favorită...Oricum ai uitat să menționezi că Raikkonen a fost și puțin curvar :D (glumesc acum)..Părerea mea e că Ferrari pierd prin această prelungire..pierd deoarece sunt și alți piloți valoroși care n-ar accepta statutul de no.2 la Ferrari..Anyway o mare importanță în zilele noastre o prezintă materialul tehnic pus la dispoziția pilotului..
    1 4
  • @Kimi
    Se pare ca este nevoie sa repet. Conteaza cu adevarat daca ce spun eu este adevarat si nu daca un fan simte ca favoritul este astfel "atacat". Si m-am referit exclusiv la actiunile lor din F1.

    modul in care intelegi sa-ti afisezi ideea ofera unele indicii in ce priveste ceea ce esti tu ca om. Nu esti de acord cu mine pentru ca faci parte din acel "soi" - vezi primul post.
    1 4
  • alexandra
    NGK
    Povestea cu burta si shaorma este offtopic si chiar da masura celui care afirma. Gramatica ai mai invatat?Sau faci din nou referire la mamele altora, dupa buna educatie pe care o ai...
    3 1
  • @ctlnmihai
    Tu nu te respecti nici pe tine.
    4 1
  • @dmd
    1. Tocmai. Massa a fost accidentat la cap. Capul conteaza cel mai mult in pilotaj. Tot capul si nu altceva se face in primul rand responsabil de pierderea de forma a pilotilor batrani chiar fara accident. Si Zanardi a ramas fara picioare dar pilota exlusiv cu bratele si era la fel de rapid, pentru ca nu a patit nimic la cap.

    2. Da. Si-a dorit un titlu. Daca l-ai fi cunoscut mai bine ai fi stiut ca si-a dorit mai mult sa ajunga in raliuri si nu in F1. Ar mai trebui sa iei in considerare ca pot exista aspecte de care nu stim si care l-au facut sa se retraga.

    3. Da a avut la inceput de sezon. Acum e mijlocul sezonului. Cine sa-i faca oferte. Anul viitor vom vedea, dar este cunoscut faptul ca nu prea isi doreste.

    4. Bun, deci recunosti ca a gresit. Asta inseamna totul? Putea sa nu aiba niciun eveniment nedorit, sa-l bata pe Massa mereu si tot nu puteai garanta ca "a scos totul".
    Si sincer (tot nu intelegi de ce parte ma situez) nu sunt de acord sa-i fie cedata pozitia nimanui indiferent de circumstante. Competitia nu este numai a lui Alonso si a lui Vettel. Petrov a inteles asta ...

    Asta este un sport, eu asa vreau sa-l privesc iar ce sugerezi tu este nesportiv. Alonso de e capabil si scoate totul sa treaca de Massa. Oricum Massa chiar a fost mai bun la Hockenheim, nu a cedat ca era mai lent cum ai auzit tu, nu ai inteles fraza celebra asa cum a fost inteleasa de majoritatea privitorilor la F1 ...
    2 4
  • @ctlnmihai=nkg
    ctlnmihai s-a logat dupa ce-a primit un piciorus in spate..textul nu s-a schimbat, doar ca nu mai pune diacritice. Pe contul nou joaca hard, asa cum facea pana in primavara..
    3 2
  • ctlnmihai
    dmd
    și tu nu știi să-ți susții părerile decât jignind într-un mod gratuit pe cei care nu sunt de aceeași părere ca și tine.. P.S. ai uitat că sunt bolnav psihic? nu înțeleg de ce ai pretenții să mă respect pe mine însumi..
    1 4
  • Raikkonen? Cine e ala?
    1 3
  • ctlnmihai
    mihai
    Și dacă nu e așa , îți ceri scuze domnule??
    1 3
  • ctlnmihai
    fani Ferrari
    vă înțeleg reacția.. încă sunteți supărați că Ferrari nu câștigă niciun titlu anul acesta....După ce-ați sperat atât înainte de începerea sezonului.... este greu...
    1 2
  • @ctlnmihai
    ei traiesc cu impresia ca toata lumea este sau ar trebui sa fie fan Alonso. Si daca se gasec doi useri care sa nu fie, atunci concluzia fireasca - este aceeasi persoana. Pentru ca nu poate fi mai mult de un user care sa nu-l suprarestimeze pe Alonso ....
    1 2
  • Mihaela
    @mihai
    Gresesti. Nu e ctimihai. Este o persoana extrem de frustrata si suparata pe Ferrari. Ea considera ca iubitul ei idol, a fost dat afara de la Ferrari din cauza lui Alonso asa ca nu pierde ocazia sa se racoreasca, cum poate. Trebuie inteleasa si lasata in pace.
    2 3
  • @Mihaela
    Gresesti. Tocmai oamenii frustrati recurg la trisare excrocherii si alte asemenea, considerand ca este corect sa procedeze asa intrucat viata i-a defavorizat la start ....
    Eu m-am exprimat mereu impotriva acestor "calitati" de Romanica si nu numai ... iar faptul ca te simti cu musca pe caciula denota frustrari ale tale.
    1 4
  • ctlnmihai
    NGK
    Eu nu pot să observ decât cât de radicali în opinii au devenit fanii ferrari (unii dintre ei)din momentul venirii lui Alonso la Ferrari..Din memoria mea îmi aduc aminte că mai existau înțepături între fanii Ferrari și cei Mclaren înainte și-n perioada ferraristă a lui Kimi.. Dar de la venirea lui Alonso parcă au înnebunit cu toții::Nu mai poți să-ți exprimi părerea ta despre Alonso că imediat ai fost catalogat ca bolnav psihic sau ca prost..Pe de altă parte sunt și printre ei persoane care merită să discuți cu ei de exemplu Cyrus și alte câteva persoane . În rest aștept ca până la sfârșitul zilei să mai ne facă și Neo gunoaie ca tacâmul să fie complet.. sau să ne trimită să mâncăm semințe..
    1 3
  • @NGK
    Tu vorbesti prostii ca de obicei. De cate ori a fost Massa mai rapid ca Alonso sau invers. Socoteste. Apoi pune-te in locul echipei Ferrari. Pe cine ai avantaja? Cui i-a da statutul de pilot nr 1? Cui i-a prelungii contractul? Lui Massa? Pt ca a fost mai rapid la Hock? Vezi de treaba baiete. Daca nu gandesti cu capul nu-ti mai stresa buricele degetelor ca sa tastezi si tu in fata calculatorului, apuca-te de actiuni caritabile si lasa-te de F1.
    4 1
  • @ctlnmihai
    Tu vorbesti de jigniri si comentarii tampite? Intreaba si ceilalti useri si te vei convinge. Probabil toti de pe Automarket sunt prosti iar tu esti desteptul neinteles.
    3 1
  • @dmd
    Mai intai mai usurel cu aplombul ca nu-ti da Ferrari sa mananci.
    Alonso a fost de mai multe ori mai rapid ca Massa. A avut si Massa momente in care a fost mai rapid. Eu am pus asta pe seama accidentului sau macar nu l-am scos din considerare.

    Nu as avantaja pe nimeni. As lasa competitia deschisa, pentru ca asta este o competitie. Cum am spus: nu este doar competitia lui Alonso. Bineinteles ca sunt bani la mijloc si deciziile la o echipa tin cont si de asa ceva, treaba lor, dar tot nu voi fi de acord cu vreo favorizare

    Am spus eu undeva ca nu trebuia sa-i prelungeasca contractul lui Alonso ci lui Massa? Am spus ca ar trebui sa incerce si alti piloti in locul lui Massa ca am vedea mai bine valoarea lui Alonso ...

    Acum inteleg ca esti doar un fan cum sunt multi altii, care vor doar sa castige echipa favorita cum o castiga si doar ca sa aiba suportul moral sa le dea in goarna la jmecherii care tin cu alta echipa.
    1 4
  • @dmd
    Nu cred ca a fost noroc in 2007 a fost stiinta si a profitat de greseala adversarului? a profitat . Ce mai conteaza asa pot si eu spune ca in 2003 a avut ghinion si nu a putut castiga titlu sau ca in 2005 daca nu abandona cu 2 tururi inainte la Nurbrunging si de mai multe probleme avute in 2005. Asa si eu pot spune . Oricum cand a avut ce s-a batut pentru victorie. C-am asa a fost si Alonso. Daca tu consideri ca Kimi e betiv... ce ii interzis omului sa bea o baut odata si o fost prins si faci atata circ pentru asta te pomenesti ca tie sa multora nu s-au intampla.Hai sa fim seriosi. Oricum ti-as recomanda sa urmaresti sezonul 2006,2007,2008 si sa te uiti la randamentul lui Felipe. Omule daca tu ai accident si supravietuiesti tot acelasi om esti ? Corect? Ma rog... Abia astept sa vad ce vei spune cand va reveni Kubica daca va reveni , cred ca va fi tot acelasi om. Nimeni nu poate ca trecand prin asemenea momente sa fie acelasi om dinainte sa conduca la fel oriunde s-ar lovi.
    3 2
  • Gata? Nu mai incearca nimeni?
    @admin
    ce zici de o colaborare? Eu agit apele si iata cate comentarii. E simplu. Adevarul verde in fata si ies userii la butonat.
    ps: glumeam desigur.
    1 4
  • ctlnmihai
    dmd
    Hai să ne ignorăm reciproc .. dacă eu am făcut asta ca să vă enervez pe voi tu ai jignit inteționat și la modul aiurea.. e o diferență..chiar mă faci să-mi pară rău c-am intrat azi în schimbul ăsta e opinii.. mu merită să-mi fac nervi din cauza unuia ca tine..Accept să fiu înjurat dar nu făcut bolnav psihic de cineva care n-are nici măcar calificarea necesară de a pune un asemenea diagnostic. o zi plăcută să ai în continuare
    1 3
  • @ctlnmihai
    " Dar de la venirea lui Alonso parcă au înnebunit cu toții"

    Pentru ca sperantele erau foarte mari. Vedeau in el salvarea, un fel de Schumacher dar mai bun ... in acea euforie era greu sa ramana cu picioarele pe pamant.
    Anul trecut a fost cum a fost, anul acesta se prefigureaza mai rau. In ciuda declaratiilor optimiste, se vede ca rabdare nu mai este. Bine ca nu suntem pe stadion ca ne luau si la bataie ...
    2 3
  • Schumy fan 4 ever
    @NGK & ctlnmihai Eu va sustin ideile, nu pentru ca as avea ceva cu ferrari sau Alonso, ci pur si simplu mi se par rationamente corecte. Mi-ar fi placut sa intervina si coman_norbert cu niste explicatii filozofice care sa aduca un pic de inteligenta acestei discutii deja canalizata pe ura dintre fani. Este regretabil ca unii se comporta ca pe maidan, dar atata timp cat adminii nu iau masuri pentru a face rating(vezi josul paginii pe mijloc)... Este pacat ca nu puteti sa va respectati unii pe altii si sa va comportati ca niste oameni...
    1 3
  • ctlnmihai
    michael_schumacher
    Trebuia să nu spui asta .....vei primi la voturi negative....
    1 3
  • Schumy fan 4 ever
    nu ma intereseaza ce cred sau spun altii despre mine.(cei apropiati mie stiu asta si nu este valabil pt ei) M-am saturat si eu sa ma enervez pentru un prost nou care nimereste pe acest site, sau care este atat de sigur ca ceea ce spune el este corect incat nu suporta sa vada ca altul are alta parere despre lucrul respectiv. Este pierderea site-ului pentru aceasta pierdere! sa cititi asta adminilor!!!! Oamenii care au ceva de spus nu stau sa se umileasca in fata unora care stau nelogati si agreseaza verbal userii acestui site. din nefericire ne-am deplasat total de la articol... ca sa nu fiu total offtopic as reveni la Alonso. Serios vorbind este prima si cea mai buna alegere pt Ferrari, clar. Massa pare sa se miste mai bine anul acesta, insa nu il vad prea bine pana la sfarsitul campionatului. Nu avem de unde sa stim cad de "blindat" este contractul sau, insa eu il mai vad un an la Ferrari pana ai expira contractul; fie ca vrea, fie ca nu este locotenentul perfect pt Alonso. Prefer sa nu dau pronosticuri, insa (si aici imi voi lua injuraturi de la fanii Alonso) nu cred ca va pleca cu fruntea sus de la Ferrari, la fel cum a facut-o de altfel si de la toate celelate echipe la care a mai fost. nu e genul lui... si aici este o impresie personala, mi se pare un oportunist(motivul pentru care nu imi place pilotul Alonso tine de mentalitate)
    1 3
  • Andrei Alexandru
    @NGK
    Stii ura pe care o simti fata de Alonso te consuma si iti arde sufletul incet, incet. Iar din ura nu iese nimic bun si problema este evident in sufletul tau. Si eu urasc prostia umana dar asta nu inseamna ca trebuie sa dau in cei pe care ii consider prosti si nici nu trebuie sa-i omor doar ca sa fiu sigur ca am facut ce trebuia facut. Urasc si ignoranta si ceea ce ma dezamageste in natura umana este faptul ca sunt multe persoane carora le este greu sa gandeasca singure si prefera sa se foloseasca de cuvintele altora chiar daca acele cuvinte sunt gresite sau poate chiar mai rau, sunt rau intentionate. Vrei sa fii mai bun decat altii pe care ii consideri a fi mult sub nivelul tau intelectual? Foarte bine, atunci lasa-i in pace. Vezi-ti de drumul tau si investete-ti puterea intelectuala in ceea ce te pasioneaza pe tine. Te consumi degeaba in incercarea ta de a ne explica noua (cei care citim aceste pagini si suntem fani ai Formulei 1) care este problema ta si cine este raul absolut in acest univers. Nu cred ca Alonso este nici atat de bun pe cat cred fanii si nici atat de corupt pe cat incerci tu sa ni-l pictezi. Dar in viata nu exista alb si negru ci doar nuante de gri. Sunt sigur ca tu nu stii adevarul absolut (am certitudinea asta de fapt) si sunt sigur ca nici tu nu stii ce s-a intamplat la Singapore 2008. Este prea tarziu sa aflam adevarul. Ceea ce nu inteleg eu este un singur lucru: de ce spui ca cineva este vinovat inainte de a stii cine este vinovat cu adevarat. Prezumtia de nevinovatie unde este? In lumea perfecta in care tu traiesti... toti sunt vinovati si numai tu esti nevinovat sau cum sta treaba? Daca Alonso este vinovat de ceea ce s-a intamplat in cursa din 2008 era pedepsit. Daca a fost scuzat sau a fost gasit nevinovat este poate si pentru ca era nevinovat sau poate pentru ca altii sunt vinovati si a platit cel mai slab dintre ei. Sau poate Alonso le-a cumparat celor implicati in acel incident tacerea si oricum nu mai avem ce face.

    Daca in schimb tu stii ce s-a intamplat in timpul acelei curse si cine este vinovalul, te rog frumos iesi in fata si adu niste dovezi sa te putem crede. Probabil daca eu ti-as spune ca am dovezi despre adevaratul faptas si cine este cu adevarat vinovat... te-ai ascunde si nu ai recunoaste ca ai postat vre-odata pe acest site. Poate vrei si niste dovezi despre scandalul din 2007 (niste fisiere audio pentru care cred ca te-ai sinucide daca ai stii ca exista).

    Eu nu te iau nici la injuraturi si nici nu incerc sa te conving sa vezi cum vad eu lucrurile. Dar iti multumesc ca incerci tot timpul sa-mi spui cat de corupt este Alonso si cat de perfect esti tu. Si cu cat incerci mai mult cu atat vei pierde mai repede bucuria pe care crezi c-o gasesti cand postezi la orice post despre Alonso. Nu de alta dar nu ai spus niciodata nimic bun despre nici un alt pilot, dar despre Alonso ai tot timpul cutia cu venin pregatita. Parerea mea, umila este ca l-ai urat pentru ca a fost mai bun decat favoritul tau (daca exista evident asa ceva) si nu ai putut sa treci niciodata peste asta.

    Diferenta dintre oamenii care au ceva de spus si cei care nu spun nimic este ca primii stiu cand este bine sa te opresti. Eu ma opresc aici. Nu pot sa fiu copiat pentru am un stil foarte greu de copiat (probabil chiar imposibil).

    Asa ca fapt divers pe Alonso nu l-am urat nici cand il batea pe Schumacher si nici cand gresea in timpul curselor din 2010.

    Poti mai mult decat altii si vrei sa iti demonstrezi asta? Parere mea... tacerea este de aur.

    P.S. Sa spunem ca am puterea de a distruge prostii si ignorantii... sa-i omor pe toti... tu ai putea s-o faci sau ai incerca sa vezi daca nu cumva sunt in stare de mai mult? Este foarte foarte usor sa urasti pe cineva mai bun ca tine, dar este foarte greu sa-l respecti si sa-i castigi respectul.
    6 2
  • eu cred ca daca McLaren nu va reusi mai nimic din nou anul acesta, Hamilton va dori sa plece in alta parte. pornind de la acest aspect hai sa facem cateva speculatii: unde s-ar putea duce? bineinteles la RedBull! dar daca austecii vor continua cu Vettel si Webber? ce ar ma putea alege Ham? pai daca nu McLaren si RedBull atunci ar fi interesat de Ferrari!!! putem presupune ca italienii nu l-ar dori...se prea poate...dar oportunitatea de a semna cu el n-ar putea fi ignorata...
    cred ca aceasta ar fi cea mai mare bomba in F1 din ultimii ani! o ehipa ferrari cu alonso si hamilton piloti!!! credeti ca hamilton nu si-ar dori asta? pobabil nu ar avea nicio problema, mai ales ca are un ascendent moral asupra lui alonso dupa sezonul 2007! dar oare alonso si-ar dori? pai cred ca ar fi doua posibilitati:
    1. (mai putin probabil) alonso ca un facut renunta sa mai stea anii cei multi la ferrari!
    2. (cel mai probabil) alonso are o clauza in contract care prevede ca in toti acesti ani nu-l va avea coechipier pe hamilton!!!

    voi ce spuneti? nu ar fi superb sa-i vedem coechipieri la ferrari pe cei doi!?!?!?
    0 5
  • CatalinF1
    Indicii
    Pentru cei care il desconsidera pe Alonso uitativa cine ii sunt prieteni dintre piloti si ce fel de oameni sunt pentru avea un indiciu in plus: Kubica, Kimi, Webber. Nu-i vad pe niciunul din acestia dand macar mana daca ar crede ca Alonso s-ar preta la magarii.
    Cea mai mare nesportivitate care am vazut-o in F1 s-a intamplat in ultima cursa din anul in care a iesit Villneouve campion.
    2 1
  • @Andrei
    Din start ai inceput gresit si apoi ti-ai bazat intreaga poveste pe asta. Deja vu? Ura mea pentru Alonso .... Acum ori tu nu ai citit, ori nu ai luat in seama. Vezi postul meu de la 14: 56.
    Acum adevarul este ca nu te supara ca mai sunt si alti useri care posteaza si contra Alonso dand astfel nuanta de gri, pentru ca postari pro Alonso sunt destule. Te supara de fapt ceea ce eu am condamnat cu adevarat. De ce? Ai ceva pe constiinta?
    Pot fi de acord cu inselaciunea cei care cunosc despre ei ca nu ar ezita. Sunt oameni care apeleaza la trucuri murdare dar care recunosc cu seninatate ca au facut ceva rau. Dar sa te poti preta la aproape orice si sa ai apoi pretentia ca sunt de fapt calitati e culmea.

    Stil inimitabil .... sunt fani care citesc, isi spun parerea si apoi isi vad de treaba. Dar sa pui la inima astfel ... e cel putin curios.
    Ai un ps tare interesant .... esti in stare de mai mult..... La ce te referi? Daca e vorba de infractiuni, se prea poate. Daca e vorba de ce esti tu capabil din punct de vedere intelectual (nu cred ca intereseaza pe cineva) aici nu am cum sa ma insel, ai dovedit deja niste fisuri grave la fundatie care nu pot conduce departe. Da, la logica ma refer. As incerca sa-ti explic ce si cum si poate ca ai intelege. Dar exista un mare obstacol peste care sunt convins ca nu vei trece niciodata. Acela ca va trebui sa recunosti defectiunea inainte sa o poti corecta. In plus ai o etica gresita si de prea multe ori vei fi tentat sa-ti furi singur caciula si nu vei rezista.
    Nimeni nu este perfect si cu totii mai gresim. Dar este o mare deosebire intre a gresi si a "gresi" cu intentie (uneori intentiile sunt obscure) ..... de asta era vorba .
    2 5
  • @michael_schumacher
    e imbucurator ca mai sunt si oameni care au un sistem corect al valorilor.
    0 4
  • @Andrei Alexandru
    Ti-am citit cu atentie postarea. A dreptate, aici suntem sustinatorii lui x,y,z, piloti sau echipe asa ca nu putem avea un numitor comun decat, sper eu, in decenta si echilibrul manifestarii vis a vis de acest sport. Fanii Mclaren nu pot si nici nu trebuie sa-l placa pe Alonso, dimpotriva. La fel si proaspetii fani ai lui Vettel. Paradoxal, valoarea unui pilot se poate masura si in nivelul de "impotrivire" si contestare. Un exemplu bun este Vettel. Pe masura ce se impune si creste ca pilot este din ce in ce mai contestat de adversari.
    Alonso s-a batut in cariera lui cu pilotii mai multor echipe. E firesc ca fanii unor anumiti piloti sa fie vizibili si extrem de critici. Hamilton s-a batut la varf doar cu pilotii Ferrari. Cel care il critica sunt, logic, fanii Ferrari. Cand se va bate si cu Vettel va fi criticat si de fanii Red Bull. Pe de alta parte, se pare ca sunt fani si utilizatori de site care se rezuma la distractia provocarii. Este dreptul lor. Dreptul la libera exprimare a fost castigat in 1989. Cand deschizi robinetul te bucuri de apa insa esti constient ca acolo pot fi anumite impuritati. Poate ca filtrul ar trebui sa fie ceva mai eficient, dar asta este o situatie asumata.
    2 3
  • @ctlnmihai
    Ma bucur ca am gasit solutia pt a te agita bine. Si nu-mi pare rau. Tu ai spus ca te distrezi cand ataci alti useri. Ei bine asa ma "distrez" si eu cand iti fac in ciuda. Fiecare nas isi are nasul.
    3 2
  • Marius
    @CatalinF1
    Alonso are prieteni in F1, asta-i clar si foarte vizibil. Hamilton are vreunul? Pe Kimi l-a jignit de cateva ori, de Alonso nu mai vorbim in 2007. Trulli in 2009. A reusit si cu Schumacher cu declaratia aia stupida de anul trecut. In 2008 majoritatea pilotilor il doreau pe Massa campion. Pe buna dreptate, in 2008 Massa a fost campionul moral. Daca era noul sistem de punctare iesea campion mondial.
    3 2
  • ctlnmihai
    dmd
    1.Parcă trebuia să ne ignorăm reciproc.2. tu nu mă agiți pentru că nu te legi de Mclaren ,doar jignești persoana mea.. 3. nu te mai obosi să dialoghezi dacă nu vrei să vorbești de unul singur pe aici.. 4. Oricum te vei agita tu de unul singur când la final favoriții tăi vor face ce-au făcut și în anii trecuți adică vor pierde..
    2 2
  • @diesel
    in parte ti-as da dreptate. Esti subtil? Prefer de o mie de ori un interlocutor ca tine decat unul care sare ca ars la orice referire fie ea gluma ( gluma oamenilor, cunoasteti asa ceva?) sau apreciere, daca nu neaparat obiectiva macar asa cum am vazut eu ca s-a intamplat.

    La referirea la impuritati as avea ceva de adaugat fata de ce ai spus tu. Depinde care sunt criteriile dupa care categorisesti impuritatile. Poti fi intr-o barca dupa anumite criterii si in alta dupa altele. Si chiar mi-as face griji doar daca persoane pe care le stimez (si care si-au castigat acest lucru) m-ar plasa pe mine in barca nepotrivita.

    Distractia provocarii .... da, intr-un final asta devine. Sunt dispus sa vorbim doar la obiect, doar despre F1, cu aprecieri atat de obiective cat ii este dat unui privitor la F1 sa fie. Dar daca orice referire la echipa adulata trece derept atac, nu am de ales.
    Uite un exemplu. Am contestat ca Alonso a scos totul din masina in 2010. Desi nu a avut cea mai buna masina in cea mai mare parte a campionatului, circumstantele ii dadeau sansa sa castige titlul daca intr-adevar scotea totul din masina. Am dat exemple elocvente. Dar mai sunt. Un alt exemplu este chiar ultima cursa.
    Problema este de fapt ca fanii sunt constienti de ceva ce inca nu sunt dispusi sa recunoasca. De aici reactia asta care trebuie sa recunosti este disproportionata "atacului".
    1 2
  • @ctlnmihai
    da, am observat si eu asta. Noi "atacam" (cum altfel?) Ferrari iar drept raspuns suntem atacati noi. Eu nu am mutat discutia de la F1 decat ca raspuns pentru cineva care deja a facut asta!!!

    Asta ca sa-i raspund si @celui care crede ca as avea ceva cu prostii. (chestia asta cu prostia e oricum relativa. Poti fi considerat si intr-un fel si in celalalt, depinzand de standardele celui care face aprecierea. Asa ca nu are rost sa-ti bati capul cu asta. Dar este de atatea ori adus in discutie acest lucru .... si inca de oameni care nu ar avea de ce sa faca asta ... ca nu poti sa nu le dai peste nas ...) . Ideea este simpla. Nu face astfel de aprecieri. Ca atunci sunt si eu dispus sa fac. Asta referitor la asa-zisa prostie.
    Dar sa nu facem confuzie. Necinstea si trisarea o voi condamna si neatacat direct .... pentru ca oricum suntem afectati zilnic de acestea, multi dintre noi fara sa ne dam seama. Si nu, nu vom scapa de ele daca le condamnam doar la altii @domnule care "condamnati" si dvs. aceste "virtuti" dar care apelati la ele ....
    1 2
  • ctlnmiha
    NGK
    Sfatul meu e ca de acum încolo e să-ți încurajezi pe favoriții tăi și să-i ignori pe fanii Alonso..ei nu-l văd decât pe alonso și-n plus mai și jignesc..ei nu vor recunoaște niciodată ceea ce lor nu le place.. și îți vorbesc acum din propria mea experiență..nimeni de pe aici nu l-a criticat mai tare pe Alonso
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru