OFICIAL: Bahrain revine în calendarul sezonului 2011!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 03.06.2011
Organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain au anunţat că FIA a reprogramat cursa anulată la începutul anului pentru 30 octombrie.

Consiliul Mondial al FIA a decis vineri la Barcelona să reprogrameze cursa din Bahrain spre sfârşitul acestui sezon competiţional.

Informaţia a fost confirmată de forul mondial şi de organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain prin intermediul unui comunicat de presă. Marele Premiu al statului Bahrain va avea loc în 30 octombrie, intre etapele din Coreea de Sud şi Abu Dhabi.

"Preşedintele Circuitului Internaţional din Bahrain a primit cu bucurie decizia Consiliului Mondial al FIA de a reintroduce Marele Premiu al statului Bahrain în calendarul pentru 2011. Anunţată de FIA după întâlnirea Consiliului de la Barcelona, decizia vine după o vizită desfăşurată în Bahrain în această săptămână cu scopul de a înţelege situaţia din această tară", se precizează într-un comunicat de presă al Circuitului Internaţional din Bahrain.

Până în prezent, ziua de 30 octombrie era alocată ediţiei inaugurale a Marelui Premiu al Indiei. Acesta va fi amânat şi va găzdui, cel mai probabil, ultima etapă a sezonului, însă FIA nu a decis încă data exactă de desfăşurare.

Cel mai probabil, FIA a amânat o decizie finală privind data de desfsuarare ca urmare a faptului că una dintre puţinele date libere este în luna decembrie, iar echipele se împotrivesc prelungirii sezonului până în ultima lună a anului.

Via | BIC | FIA

Comentarii (4)

  • sa ne lase
    ....Bernie cu toate statele astea DIN asia care au platit gros sa intre in calendar. Circuitele sunt moderne dar GOALE.Din cauza lor raman pe afara circuite consacrate. Daca nu sunt in stare sa asigure conditiile de desfasurare OUT si fara alte explicatii. Ce face Bernie e bataie de joc....
    13 0
  • Sunt multe interese financiare in Bahrain. Personal ma asteptam ca Bernie sa traga tare pt reintroducerea curse in calendar. Probabil mizeaza pe faptul ca pana in decembrie lucrurile se vor calma cu adevarat in Orientul Mijlociu. Eu sper din suflet ca FIA sa fi facut alegerea corecta. Ca fan F1 ma bucur ca pot vedea o cursa in plus dar inainte de toate siguranta oamenilor este primordiala!
    13 0
  • Asta Jean Tod a decis pt ca de acolo au venit voturile si sustinere lui la FIA.Se trag sfori la nivel inalt ,ce sa mai vorbim.......................
    4 0
  • decit o duminica fara formula 1 mai bine una cu formula 1,si cu neconsolarea pierderii circuitelor Magny-Cours,Imola,vechiul Hockenheim...
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru