OFICIAL: Calendarul complet al sezonului 2011 al Formulei 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 08.09.2010
Sezonul 2011 al Formulei 1 va avea un număr record de 20 de curse şi se va desfăşura din 13 martie până în 27 noiembrie. Singura noutate este India.

Consiliul Mondial al FIA a publicat miercuri calendarul oficial al sezonului 2011 al Formulei 1. Pentru prima oară în istoria competiţiei, calendarul cuprinde nu mai puţin de 20 de Mari Premii, care se vor desfăşura pe parcursul a opt luni şi jumătate.

La fel ca în acest an, campionatul va începe la jumătatea luni martie cu Marele Premiu al statului Bahrain, în timp ce Turcia va găzdui prima cursă europeană a sezonului, înlocuind astfel tradiţionala cursa de la Barcelona, care va avea loc două săptămâni mai târziu.

O altă premieră este includerea în calendarul competiţional a Indiei, decizie în urma căreia ultimele şase curse ale sezonului vor avea loc în afara continentului european. De altfel, este pentru prima oară în istoria Formulei 1 când echipele vor fi nevoite să participe la şase curse consecutive în afara Bătrânului Continent.

Spre deosebire de ultimii doi ani, sezonul 2011 se va încheia în Brazilia în 27 noiembrie, pentru a permite echipelor să reducă costurile de deplasare intre India şi Abu Dhabi, tari situate la o distanţă foarte mică.

În total, din cele 20 de Mari Premii ale sezonului, numai nouă vor avea loc în ţări europene.

Iată calendarul complet al Formulei 1 pentru sezonul 2011 al Formulei 1:

 Data  Tara
 13 martie
 Bahrain
 27 martie
 Australia
 10 aprilie
 Malaezia
 17 aprilie
 China
 8 mai
 Turcia
 22 mai
 Spania
 29 mai
 Monaco
 12 iunie
 Canada
 26 iunie
 Europa
 10 iulie
 Marea Britanie
 24 iulie
 Germania
 31 iulie
 Ungaria
 28 august
 Belgia
 11 septembrie
 Italia
 25 septembrie
 Singapore
 9 octombrie
 Japonia
 16 octombrie  Coreea de Sud
 30 octombrie  India
 13 noiembrie
 Abu Dhabi
 27 noiembrie
 Brazilia

 

Comentarii (6)

  • Turcia prima cursă europeană?
    Nu zic, turcii au o istorie europeană...
    Doar au asediat în mai multe rânduri Viena, dar nu știu dacă țara ASIATICĂ poate fi numită europeană.
    ...cei drept nici plaiurile noastre mioritice nu sunt "europene", dar mai treacă, meargă...
    5 3
  • Corneliu
    Turcia
    Intr-adevar, faptul ca Turcia are doar o mica parte in Europa, nu inseamna ca MP este european. Cu atat mai mult cu cat circuitul propriu-zis se afla in partea asiatica a Istanbulului... Deci corect ar fi sa zicem ca tot in Spania este prima cursa europeana.
    5 2
  • cosmin
    Turcia
    Turcia tot este considerata o tara europeaana pentru ca cea mai mare parta a Turciei se afla in Europa cam 80% si 20 % are doar partea asiatica.Dar totusi cursa de formula 1 de la Istanbul Park are loc in partea asiatica.Deci s-ar putea spune ca are loc in Asia.:)
    1 5
  • Corneliu
    Glumesti? Turcia are 3% in Europa, mai precis intre str. Bosfor (care e si granita dintre Europa si Asia), si Grecia & Bulgaria...
    4 0
  • Cum am spus si in alt comentariu... Brazilia va fi ultima cursa, in sfarsit s-a modificat:)
    Turcia are o mica parte in Europa. Turcia nu e o tara din Europa. Dar... interesele politice si economice sunt mai importante decat geografia:P
    In loc de Turcia as fi ales Italia... In mai la Monza e destul de instabila, ploua... sanse mari sa fie o cursa pe ploaie, deci... spectacol. S-ar fi strans mai multi fani in Italia, ca sa revada echipele dupa o pauza atat de lunga. Iar in septembrie Turcia are parte de vreme frumoasa, e foarte cald la turci. Noroc ca se mai gaseste un Vettel care sa intre in Webber, ca altfel n-am avea nici un spectacol pe circuitul turcilor:P
    2 0
  • F1 si politica
    europa s'a extins de mult.
    Tre' sa va puneti la curent :
    1.In campionatele/cupele europene participa multe state din Euro-Asia (Turcia, israel,georgia,armenia)
    2.la eurovision nici nu mai zic, granita e mult mai departe, s'a mai alaturat si Azerbadjan
    3.pana acu numa de bine,se pare ca sunt destui de pasnici, dar ma ingrozeste gandul ca ne apropiem de kazastan, iran....
    Cu Turcii nu am nimic, cinsider ca sunt mult mai europenizari decat noi
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru