OFICIAL: Lowe pleacă la Mercedes, Tim Goss este noul director tehnic la McLaren

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Paddy Lowe va pleca la Mercedes înainte de startul sezonului 2014, astfel că McLaren l-a înlocuit deja în funcţia de director tehnic cu Tim Goss.

Esential 1993 este anul in care Paddy Lowe a fost recrutat de McLaren
Paddy Lowe a decis să accepte ofertă de a lucra pentru Mercedes începând din sezonul 2014, la câteva săptămâni după ce presa internaţională a relatat pentru prima oară despre această posibilitate.

McLaren a confirmat că reputatul inginer britanic va părăsi echipa până la finalul anului, motiv pentru care a fost deja înlocuit din funcţia de director tehnic, urmând să aibă un rol decorativ până la expirarea contractului.

"Paddy Lowe va avea un alt rol la McLaren până la sfârşitul anului. A fost un director tehnic de succes şi îi dorim toate cele bune atunci când se va îmbarca pentru o provocare proaspătă în 2014", a declarat Martin Whitmarsh, şeful McLaren.

Lowe nu poate pleca imediat la Mercedes pentru că trebuie să facă o pauză de cel puţin şase luni între două echipe, pentru a evita ca anumite secrete de la McLaren să ajungă la Mercedes.

Cel mai probabil, Lowe va avea la Mercedes un rol mai important decât cel al unui director tehnic, urmând să supervizeze atât aspectele tehnice, cât şi sportive. BBC Sport susţine că Ross Brawn, şeful Mercedes, va părăsi echipa. după sosirea lui Lowe.

Între timp, McLaren l-a promovat ca director tehnic pe Tim Goss, care în prezent îndeplinea rolul de director al departamentului de inginerie.

"Sunt încântat că mi s-a oferit postul de director tehnic la McLaren şi aştept cu nerăbdare să am o contribuţie la succesul echipei în acest rol", a declarat el.

Plecarea lui Lowe reprezintă o lovitură pentru McLaren care se adăugă la plecarea lui Lewis Hamilton tot la Mercedes, însă Whitmarsh susţine că britanicii a minimalizat impactul acestor schimbări în privinţa dezvoltării monopostului. "Am încredere că echipa noastră tehnică este cea mai bună din Formula 1, iar această putere a fost şi va continua să fie un element important în succesul nostru de pe circuit", a mai precizat el.

.

Via McLaren, BBC Sport

Comentarii (2)

  • numa serpi...
    2 7
  • *numai
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru