OFICIAL: Mihai Marinescu concureaza in Formula 2 in 2010!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.04.2010
Pilotul roman Mihai Marinescu va concura in sezonul 2010 al Formulei 2, competitie care il poate propulsa rapid spre Formula 1.

Romania se indreapta cu pasi mari spre Formula 1, dupa ce un alt pilot roman a fost anuntat pe grila de start a uneia dintre cele mai importante competitii din lumea sporturilor cu motor.

Cu numai doua zile inainte de startul noului sezon competitional, Mihai Marinescu a fost confirmat in mod oficial ca pilot in Formula 2, o competitie aflata in acest an la cea de-a doua editie si care isi propune sa ofere cat mai multe talente pentru Formula 1.

Cariera brasoveanului in varsta de numai 21 de ani a fost in dubiu in ultimele zile, intrucat costurile de participare in Formula 2 se ridica la peste 275.000 de lire sterline anual. Romanul a avut insa o evolutie buna in cele doua sesiuni de teste desfasurate pe circuitele de la Snetterton si Silverstone din Marea Britanie si a reusit astfel sa-i convinga pe organizatori ca isi merita locul pe grila de start. Monopostul pilotului roman va avea numarul 9 si va fi predomiant alb.

FORMULA 2, COMPETITIA TINERELOR SPERANTE

Formula 2 este o competitie revitalizata de FIA in 2009 cu scopul de a oferi tinerelor talente sansa de a intra in atentia echipelor de Formula 1.

Monopostul de competitie este realizat de echipa de Formula 1 Williams la standardele de securitate existente in Marele Circ in 2005 si are o masa totala de 570 kg.

Botezat JPH1B, monopostul este propulsat de un motor turbo in 4 cilindri furnizat de Audi ce ajunge la o putere maxima de 480 de cai putere, iar cutia de viteze are 6 trepte.

Castigatorul competitiei este recompensat cu un test de Formula 1 pentru Williams, una dintre echipele cu traditie din Marele Circ. Astfel, o evolutie buna in Formula 2 ii poate deschide lui Marinescu calea spre Formula 1, fapt evidentiat si in sezonul precedent. Andy Soucek, castigatorul editiei inaugurale, a efectuat mai multe zile de teste pentru Williams si in prezent este pilotul de rezerva al echipei Virgin Racing.

Sezonul 2010 al Formulei 2 incepe in acest weekend cu cele doua curse programate pe circuitul de la Silverstone.

CINE ESTE MIHAI MARINESCU

Mihai Marinescu are o experienta bogata in sporturile cu motor, cucerind nu mai putin de patru titluri nationale in karting inainte de a se lansa in competitiile de peste granita. Brasoveanul a debutat in competitiile de monoposturi in 2005, cand a concurat in diverse versiuni ale Formulei Renault. In acelasi an a concurat in Formula Junior 1600 Italia, acolo unde a incheiat pe locul 2 in fata lui Jaime Alguersuari, care a debutat in Formula 1 la Scuderia Toro Rosso in 2009.

Cea mai importanta performanta a carierei sale a fost consemnata in 2008, atunci cand a castigat celebra cursa de la Macau la capatul rezultatelor bune obtinute in Formula BMW. In sezonul precedent, romanul a concurat in Formula Renault 3.5 pentru echipa Interwetten, iar acum si-a indeplinit obiectivul de a patrunde in Formula 2.

ALTI ROMANI IN MOTORSPORT

Un alt roman care concureaza intr-o competitie importanta din sporturile cu motor este Doru Sechelariu.

Acesta va participa in acest an in editia inaugurala a competitiei GP3, fondata de Bernie Ecclestone cu scopul de a oferi pilotilor o intrecere mai putin costisitoare pentru GP2. GP 2 este competitia care in ultimii ani i-a oferit Formulei 1 pe campionul mondial Lewis Hamilton sau pe germanul Nico Rosberg, in prezent pilot la Mercedes GP.

Comentarii (25)

  • !
    In sfarsit ! Felicitari !
    26 2
  • Bravo
    Felicitari si mult succes
    24 1
  • Bravo Beu!
    Felicitari lui Mihai! A luptat pana in ultimul moment cu problemele financiare si a reusit prin talent.
    17 2
  • superb
    Bravo Mihai. In sfarsit. Ma bucur ca ai reusit. Sa fie intr-un ceas bun
    16 3
  • andr3i
    bv
    FELICITARII SI MULT SUCCES.
    stim k va fi greu da prin munca o sa reusesti.
    17 1
  • Hai Romania!
    Ii tinem pumnii lui Mihai. Hai Romania!
    14 1
  • salutare
    sa ai un an competitional pe masura talentu;lui tau!!!
    Sa fie intr-un ceas bun!
    Formua1 venim,chiar daca venim in carje,vezi mai ales de problema sponsorizarii!!!
    Lasand la o parte entuziasmul,stiti cat este un loc in F1,cam 7-8 milioane,asta daca nu te ia sub aripa un RedBull sau Renault,care ar putea sa iti ofere ceva sanse in Formula1,desi la Renault sunt rusii dejaa"calare"pe situatie,asa ca Formula1,ar putea fi la ani lumina de Mihai sau oricare alt pilot talentat din Romania!!!!!!
    9 5
  • In sfarsit si ceva bun
    Bravo si felicitari pentru reusita!!

    Daca citesti acest mesaj si poti sa imi raspunzi la o intrebare :Motorul Audi consuma ulei?Ca asa se aude prin jungla noastra!
    1 8
  • Catalin
    iti tin pumnii dar...
    ... sa n-aud ca echipa nu a tinut cu tine, ca nu ti-a pregatit masina, ca au gresit la montaj, ca era soare sau ca ploua, ca scartaia usa la hotel si nu puteai dormi. esti obligat sa ai rezultate.
    8 2
  • Wow...
    Bravo Mihai! In sfarsit !
    5 0
  • Bine, bine!
    Pedal to the metal, Beu!
    Un pilot rapid si un tip deosebit! Ambasadorul perfect pentru Romania! Fa-ne mandri!

    Sa-ti dea Providenta buget pentru o masina buna si sa te vedem in varf!

    PS: cred ca banuim cu totii cine da vot negativ la mesajele de incurajare, nu? :P
    9 0
  • BRAVO MIHAI !!!!!
    Ma bucur foarte multe sa citesc stirea asta si chiar asteptam cu nerabdare sa stiu daca ai reusit sa te inscrii. O sa urmaresc sigur cursa de duminica.
    BAFTA MULTA!!!
    5 0
  • @ion
    ioane , consuma .. cam o galeata pe hectar
    9 1
  • razvan
    Vad ca toti il incurajam, dar de sustinut il sustine cineva? haideti sa vedem cum putem face sa strangem sponsori pentru a putea face saltul in F1.
    8 0
  • ma bucur pentru mihai marinescu in sfarsit a reusit !!! BRAVOO MIHAI
    4 0
  • @razvan
    Nu-i duce tu grija lui Mihai. El trebuie doar sa munceasca mult si sa confirme. Mogulul Marinescu are tot ce-i trebuie (si bani si prieteni sus pusi). Crezi ca Shumi a facut cheta in Germania? Noi nu putem decat sa-l ajutam moral si sa-l apreciem ca sportiv. Daca are rezultate bune, recompensele vin.
    5 1
  • bravo
    Mult succes in continuare!
    1 0
  • f1
    esti atat de aproape de F1 cum nu a fost nimeni.felicitari si mult noroc.Sa dai totul.
    2 0
  • hi,hi,hi
    ha,ha,ha
    Succes Mihai, succes Doru !
    1 0
  • Bravo!
    Exceptional, Mihai! Sper sa se puna toate cap la cap si sa ai 2 curse foarte bune duminica la Silverstone. Competitia e puternica, dar tu esti si mai tare!

    @Sak: Esti cumva Basescu? Ce moguli visezi?
    Trezeste-te!
    1 0
  • @emil
    Tu sti cine este Bogdan Marinescu? Tu sti ce inseamna mogul?

    Ca sa incepi sa-ti conturezi macar 1% o idee iti recomand un link. Mai sunt si altele dar cred ca o sa-ti dai si tu seama. Asta daca te-ai trezit.

    http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/dosar/udrea-si-formula-renault-pe-filiera-pdl-brasov-162279.html
    2 0
  • .............
    .............
    anul trecut nu am pierdut nicio cursa de F1.....si anul acesta deja le-am vazut pe primele 3 si astept sa vina vinerea sa vedem ce s eintampla in China.....
    1 0
  • meschinarii
    Sincer, meschina mai este si natia noastra.

    Ar trebui ca statul roman sa ii ofere finantare completa lui Marinescu, lui Sechelariu si celorlalti piloti romani talentati. Am avut mari talente, enorme talente in ultimii ani care au renuntat din cauza banilor. Ce legatura are faptul ca provin din familii instarite?

    Rusia il finanteaza pe Petrov, Argentina urma sa il finanteze pe unul din pilotii de la defuncta USF1. E o chestie normala sa iti sustii talentele.

    DAR, in Romania nu stim decat de fotbal. Orice bou din tara asta se uita la fotbal. Si daca era vorba de un fotbalist, vai ce scandal iesea ca nu a fost finantat cu mai mult. Tara in care se vrea zi de zi sa moara si capra vecinului. Ne meritam soarta.

    Hai Marinescu, hai Sechelariu, cat si restul, ca mai sunt multi ce nu au fost mediatizati. Sunt mandru de reusitele voastre dar imi e rusine sa ma numesc compatriot cu unii din tara asta.
    1 0
  • Sponsori
    Acu sa vad cine se arata avand in vedere k monopostul este alb complet .deci are loc pentru sponsori oare romanii stiu sa faca asa ceva la fel ca sponsorii altor piloti straini???????????
    0 0
  • Romania
    @sak
    ce vorbesti mai???

    lasa ziarele si intereseaza-te din surse sigure!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru