OFICIAL: Pat Fry este noul director tehnic adjunct al Scuderiei Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.06.2010
Ferrari a confirmat marţi că Pat Fry este noul director tehnic al echipei începând din 1 iulie.

Scuderia Ferrari a oficializat marţi angajarea reputatului inginer Pat Fry, la numai 24 de ore după apariţia primelor informaţii în acest sens în presa internaţională.

Britanicul în vârstă de 46 de ani va prelua funcţia de director tehnic adjunct începând din 1 iulie, post inexistent în cadrul Scuderiei Ferrari până în acest moment, şi îi va raporta directorului tehnic Aldo Costa.

De asemenea, Ferrari a precizat că structura departamentului tehnic al Scuderiei nu va suferi nicio altă modificare în urmă acestui transfer.

În luna mai, Fry şi-a dat demisia din funcţia de inginer şef al echipei McLaren, refuzând să specifice motivele care au stat la baza acestei decizii, după ce timp de 16 ani a fost unul dintre cei mai reputaţi ingineri ai team-ului britanic.

Fry s-a alăturat celor de la McLaren în 1993 şi a lucrat în departamentul de suspensii şi în cadrul echipei de teste, înainte de a deveni inginerul de cursă al lui Mika Hakkinen în 1995 şi, ulterior, al lui David Coulthard în 1997.

În 2002 a fost promovat ca inginer şef al departamentului de dezvoltare a monoposturilor şi a împărţit acest rol cu Tim Goss, fiind responsabil pentru construcţia şasiurilor MP4-20 (2005), MP4-22 (2007) şi MP4-24 (2009).

Fry a mai fost creditat cu şanse de a pleca la Ferrari în 1996, însă la vremea respectivă a refuzat să-şi rezilieze contractul cu McLaren.

Via | Ferrari

Taguri: Ferrari, Pat Fry

Comentarii (4)

  • rayn380
    Fry
    Pana la urma este oficial....Ii urez bafta in continuare. Totusi as dori sa se dezvaluie, posibil in timp, motivul plecarii acestuia din cadrul McLaren. Sigur au fost ceva conflicte/scantei pe acolo....
    12 2
  • Valoare
    Asta imi place la Ferrari, ca stie sa sara cu banul cand este vorba de un om de valoare. De exemplu Schumacher a fost tratat ca un rege cat a fost la Ferrari.
    12 1
  • of :(
    Bine ca a ajuns unde vroia sa ajunga din 1996. Is un pachet de nervi, mai bine tac sa nu intru iara in conflicte cu suporterii Ferrari, cu care de alfel nu am nimic, ci doar sunt pornit pe Fry asta.
    11 9
  • xiorel123
    @Mclaren_Mircea_1984
    Ooofff...Cat de dezamagit poti sa fi! :)))))
    "...mai bine tac sa nu intru iara in conflicte..."
    Masura trebuia luata mai de dinainte ;)
    11 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru