OFICIAL: Patrick Head s-a retras din F1 după 34 de ani de carieră la Williams

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 01.01.2012
Williams a confirmat oficial că Patrick Head, cofondatorul echipei britanice, a renunţat la toate funcţiile în cadrul departamentului de Formula 1 începând din 31 decembrie 2011.

Ultima zi a anului recent încheiat a marcat despărţirea lui Patrick Head de lumea Formulei 1 după o carieră de 34 de ani la Williams.

Britanicul în vârstă de 65 de ani a fondat Williams în 1977 alături de Frank Williams şi a îndeplinit succesiv rolurile de director tehnic (1977-2004) şi director al departamentului de inginerie (2004-2011).

Pe parcursul carierei sale, Williams a câştigat nouă titluri mondiale la constructori şi şapte titluri mondiale la piloţi, obţinute cu ajutorul a nu mai puţin de 113 victorii. Head va rămâne în cadrul companiei Williams Hybrid Power Limited, o subsidiară a echipei britanice care produce tehnologii hibride, insa nu se va mai implica în niciun fel în Formula 1.

"Eu şi Patrick am fost parteneri pentru 34 de ani. În acest interval de timp, el a fost liderul echipei tehnice care a câştigat majoritatea victoriilor şi titlurilor noastre. Este o moştenire remarcabilă şi una care în mod sigur nu va fi uitată", a declarat Frank Williams cu ocazia despărţirii lui Head de echipa de Formula 1.

Miercuri, 4 ianuarie, veţi putea citi pe Automarket un feature dedicat vieţii şi carierei lui Patrick Head în Formula 1.

Via | Williams

Comentarii (1)

  • Patrick Head
    acest individ la pensie va avea la ce sa se gandeasca mai ales la moartea lui SENNA o alta mostenire pe care o lasa echipei williams. Nu de alta dar la batranete constiinta este foarte puternica poate il va determina la un moment dat sa iasa in fata sa spuna ca a fost implicat direct in moartea lui SENNA
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru