OFICIAL: Ricciardo va pilota pentru Toro Rosso în antrenamente în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 29.11.2010
Daniel Ricciardo va concura pentru Toro Rosso în prima sesiune de antrenamente din cadrul tuturor Marilor Premii din sezonul 2011.

Scuderia Toro Rosso a anunţat vineri seară că Daniel Ricciardo va rămâne pilotul de teste şi de rezervă al echipei şi în sezonul 2011.

În plus, australianul în vârstă de 21 de ani va concura în prima sesiune de antrenamente libere de la fiecare Mare Premiu al anului viitor, cu scopul de a căpăta cât mai multă experienţă la volanul unui monopost de Formula 1. El îi va înlocui succesiv pe Sebastien Buemi şi Jaime Alguersuari, cei doi piloţi titlari ai echipei pentru anul viitor, care se vor afla astfel şi mai mult sub presiunea de a obţine rezultate pozitive, fapt remarcat şi de şeful Franz Tost.

"Când echipa noastră a fost creată, obiectivul a fost să aducem tineri piloţi din programul Red Bull Junior, aşa că numirea lui Ricciardo ca al treilea pilot al nostru este evidentă. Chiar dacă el a făcut deja câteva teste în Formula 1, participarea în antrenamentele de vineri de la Marile Premii îi va oferi un discernământ valoros asupra presiunii adiţionale de a face acest lucru pe parcursul unui weekend de cursă.

De asemenea, sunt sigur că un astfel pilot tânăr înfometat va menţine linia noastră de piloţi frumoasă şi ascuţită", a precizat oficialul italian.

La rândul său, Ricciardo este entuziasmat de oportunitatea pe care a primit-o, însă susţine că principalul său obiectiv este să câştige titlul în Formula Renault 3.5, competiţie în care va participa şi anul viitor.

"Sunt foarte entuziasmat de prospectul de a pilota pentru Toro Rosso în prima sesiune de antrenamente de la Marile Premii de anul viitor, aşa că trebuie să le mulţumesc celor de la Red Bull pentru această oportunitate grozavă. Principala mea prioritate pentru 2011 este să câştig Formula Renault 3.5, dar obiectivul meu suprem este să fiu pilot full-time în Formula 1 şi acest rol este cel mai bun pas pentru a-mi îndeplini această ambiţie", a precizat australianul.

În sezonul 2010, Ricciardo a fost pilot de rezervă al echipelor Red Bull şi Toro Rosso şi a terminat pe locul 2 în competiţia Formula Renault 3.5.

Via | Toro Rosso

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru