OFICIAL: Sergio Perez a semnat cu McLaren pentru 2013!

de Daniel Popescu
Vineri, 28.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunţat oficial semnarea unui contract multi-anual cu Sergio Perez. Mexicanul îl va înlocui pe Lewis Hamilton, care va pleca la Mercedes.

Esential 2011 este sezonul in care Perez a debutat in Formula 1
3 podiumuri a obtinut Perez in sezonul 2012: Malaysia, Canada si Italia
Numeroasele permutări în echipele de Formula 1 pentru sezonul 2013 au debutat vineri dimineaţă după ce McLaren Mercedes a confirmat indirect plecarea lui Lewis Hamilton la Mercedes.

McLaren a anunţat oficial semnarea unui contract cu Sergio Perez, care soseşte astfel în cadrul echipei după două sezoane petrecute la Sauber, urmând să fie noul coechipier al lui Jenson Button.

Mexicanul a debutat în Formula 1 în sezonul 2011 şi este considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri piloţi din Formula 1, reuşind să obţină trei podiumuri în acest sezon, după ce în Malaysia a fost foarte aproape de o victorie. Perez a fost membru în Academia de Piloţi Ferrari, însă cel mai probabil va renunţa la acest rol după semnarea noului contract cu McLaren.

Sunt încântat să devin pilot al echipei McLaren si sunt onorat că m-au ales să fiu partenerul lui Button începând din 2013.

Sergio Perez
Pilot Sauber
"Sunt încântat să devin pilot al echipei McLaren.
McLaren este unul dintre cele mai grozave nume din istoria Formulei 1. Pentru mai mult de 40 de ani, McLaren a fost echipa pentru care orice pilot a vrut să concureze şi sunt onorat că m-au ales să fiu partenerul lui Button începând din 2013"
, a precizat el.

McLaren nu a specificat durata contractului lui Perez, limitându-se să afirme că înţelegerea se întinde pe mai mulţi ani, urmând astfel să fie valabilă cel puţin până la finalul sezonului 2014. Şeful Martin Whitmarsh consideră că Perez şi-a demonstrat deja calităţile şi că va fi capabil să lupte pentru titlul mondial în sezonul următor.

Urmareste Automarket
"Performanţele impresionante, cele trei podiumuri şi un cel mai rapid tur impresionant la Monaco ne-au demonstrat că Perez nu duce lipsă de nimic în termeni de viteză şi dedicaţie.
Am monitorizat progresele sale de câteva luni, iar misiunea noastră va fi să rafinăm şi să dezvoltăm abilităţile sale pe măsură ce progresează în carieră. Perez îşi dezvoltă în continuare abilităţile, dar suntem convinşi că nu este numai talentat şi rapid, ci şi dornic să înveţe"
, a precizat britanicul.

Perez va veni la McLaren împreună cu compania de telecomunicaţii Telmex deţinută de miliardarul Carlos Slim, cel care l-a ajutat financiar să ajungă în Formula 1 la Sauber. Se anticipează că anunţul celor de la Mercedes privind recrutarea lui Lewis Hamilton este iminent.

Via McLaren

Comentarii (14)

  • GrosJan
    Ferrari a investit, McLaren culege roadele. Timpul trece si curand vor realiza ca au mers pe mana unei mari tepe numita alonso.
    28 23
  • Foarte tare, ma bucur ptr el.
    23 1
  • GrosJan
    Intotdeauna nu strica sa te gandesti mai bine de doua ori, decat sa spui balarii.
    13 14
  • poate in locul sau la Sauber sa vina Massa,sper foarte mult sa se intimple acest lucru dar cred ca dupa evenimentele din ultimile zile Ferrari o sa-i prelungeasca contractul lui Felipe
    5 3
  • GrosJan
    Ferrari au pierdut 2 titluri doar pentru ca Vettel a fost in cockpitul rbr si nu ferrari. Da, intr-adevar alonso o mare teapa. Teapa in special pentru faptul ca se pare ca are drept de a impune cine sa vina in locul lui massa.
    18 12
  • adidor77
    Intradevar Perez este un pilor tanar si foarte talentat. A demonstrat asta in cel putin 5 curse de anul asta. Ii doresc sa obtina la McLaren cel putin rezultatele lui Hamilton (anul viitor vicecampin si in 2014 campion). Forta Button si Perez !!!
    12 5
  • Florin
    Cred ca in contractul lui Perez au cantarit mult si banii pe care-i aduce cu el de la Carlos Slim(care zicea de cateva saptamani ca vrea sa se implice in F1, chiar sa cumpere o echipa), dar incontestabil e vorba si de talentul lui Perez, care pare un tanar pilot cu capul pe umeri, cu declaratii decente dupa succesele de anul asta. Niciodata nu l-am auzit laudandu-se sau dand declaratii gen Maldonado sau Rosberg: "voi rupe tot anul asta, sigur voi fi campion mondial" Va fi o prezenta interesant de urmarit in sezonul viitor.
    11 3
  • Ferrari nu l-a luat pe Perez pt. ca mai mult ca sigur Vettel a semnat un contract cu ei pt. 2014.
    9 5
  • Davidenko
    Vettel NEVER EVER FERRARRI ! esti ...
    5 8
  • Alonso este cel mai bun pilot din F1. Va castiga nu un titlu ci mai multe cu Ferrari. Va place sau nu asta e realitatea. Vettel pierdut in mediocritate fara cea mai buna masina. Hamilton s-a sinucis. Perez, mai are mult de invatat.
    4 7
  • @todt
    - in ceea ce priveste "sinuciderea" lui hamilton ramane de vazut, dar cel putin acum iti dau dreptate
    - hamilton este mai rapid decat alonso... poate nu la fel de cerebral si norocos...
    - nu uita ca ferrari nu rea dispune de mari ingineri, sau cel putin nu au demonstrat asta pana acum
    - la red bull se afla acel inginer de geniu, care anul asta a facut o masina doar decenta din cauza schimbarii regulamentului, dar care anul viitor fara aceste "socuri" s-ar putea sa "livreze" o masina cam ca cea de anul trecut
    2 2
  • garantezi todt? Visezi ca alo e cel mai bun. Cel mult al doilea. Deschide ochii cand ti se da cu evidenta peste nas. Altfel, putem spune si ca grosjean sau piquet e mai bun ca alonso ca asa vreu eu.
    6 2
  • We Todt Vettel e cel Vettel mai cu Hamilton Button Raikkonen Webber Perez Grosjean Rosberg si (Schumacher) si poate poate Alonso dupa Pic
    4 3
  • Perez a luat o decizie buna iar acum va deveni un adversar si mai puternic. Cred ca Ferrari a gresit. Chiar daca MSC va ajunge la Ferrari, tot l-as fi preferat pe Perez in locul lui deoarece Perez este viitorul...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru