OFICIAL: SUA revine în calendarul Formulei 1 din 2012

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.05.2010
Statele Unite ale Americii va găzdui o cursă de Formula 1 în localitatea Austin din Texas în perioada 2012-2021.

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comericale ale Formulei 1, a anunţat oficial marţi seară că Statele Unite ale Americii va reveni în calendarul competiţional începând din 2012.

Contractul este valabil timp de 10 ani şi va expira în 2021, iar cursa se va desfăşura în localitatea Austin din Texas pe un circuit care va fi construit de la zero special pentru acest eveniment. Cu toate acestea, localizarea exactă a noului circuit nu este încă cunoscută.

Ecclestone s-a declarat încântat de noul contract prin care Formula 1 revine pe una dintre cele mai importante pieţe pentru constructorii auto şi a evidenţiat faptul că circuitul va fi construit special pentru Marele Circ.

"Pentru prima oară în istoria Formulei 1 în Statele Unite ale Americii, un circuit de clasa mondială va fi construit special pentru acest eveniment. Cu 30 de ani în urmă, Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite a fost găzduit pe un circuit permanent în Watkins Glen, New York (1961-1980), care s-a bucurat de mult succes".

"De atunci, F1 a fost găzduita de Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas şi Phoenix pe circuite stradale temporare. Indianapolis s-a alăturat în 2000, când au adăugat o porţiune de circuit pe celebrul oval. Lewis Hamilton a câştigat ultimul Mare Premiu din Statele Unite în 2007, semnalizând sfârşitul celor 8 ani la Indianapolis. Aceasta va fi însă pentru prima oară când un circuit va fi construit special pentru F1 în SUA", a declarat britanicul în vârstă de 79 de ani.

Revenirea Statelor Unite ale Americii în calendarul Formulei 1 a fost un subiect aprins de discuţie în ultimele săptămâni, însă până acum se vehiculaseră că posibile localităţi de desfăşurare New Jersey sau New York.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru