Pirelli aduce pneuri hard experimentale la Silverstone

de Daniel Popescu
Marti, 03.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli va oferi echipelor două seturi experimentale de pneuri hard în antrenamentele de la Silverstone, care vor avea o durată de viaţă mai mare.

Pirelli a confirmat marţi informaţiile apărute anterior potrivit cărora vă aduce o compoziţie de pneuri experimentală la Marele Premiu al Marii Britanii de la sfârşitul acestei săptămâni.

Astfel, fiecare echipă va primi două seturi experimentale de pneuri hard care au o durată mai mare de viaţă şi funcţionează optim într-o varietate mai mare de temperaturi, acestea urmând să fie evaluate în cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri.

"Am ales să testăm aici o nouă compoziţie hard experimentală pe care o putem folosi în viitor. Noul pneu are o durată de viaţă uşor mărită, ceea ce ar trebui să uşureze efortul echipelor de a-l aduce la temperatura optimă de lucru. Ne dorim să păstrăm performanţele anvelopelor la cel mai înalt nivel cât mai mult timp posibil, astfel că aceasta este o oportunitate valoroasă pentru noi şi echipe de a acumula informaţii despre potenţialul efectiv al noului pneu experimental, şi date pentru viitor", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Pirelli intenţionează să introducă noua specificaţie de pneuri hard începând din sezonul viitor, întrucât furnizarea acestora în acest sezon ar putea avantaje în mod nedrept anumite echipe.

Totuşi, planurile Pirelli ar putea fi date peste cap de prognoza meteo, întrucât se anticipează ploi pe parcursul ambelor sesiuni de antrenamente de vineri.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru