Presă: Echipele solicită anularea cursei din Bahrain!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.04.2012
Echipele din Formula 1 solicită forului mondial să anuleze Marele Premiu al statului Bahrain din 22 aprilie din motive de securitate, potrivit publicaţiei The Guardian.

Şansele ca Marele Premiu al statului Bahrain programat pentru 22 aprilie să fie anulat au crescut semnificativ luni după ce un şef de echipă care a dorit să-şi păstreze anonimatul a dezvăluit că echipele nu doresc să concureze în Bahrain.

Situaţia din acest stat este în continuare tensionată din cauza conflictelor de stradă care au devenit din ce în ce mai violente în ultima perioadă, iar şeful de echipă susţine că cea mai bună soluţie este anularea sau cel puţin amânarea cursei din Orient.

"Cu toţii sperăm ca FIA să anuleze (n.r - cursa). Din punct de vedere legal, al asigurărilor şi al sfaturilor guvernului avem undă liberă să mergem acolo. Dar este îngrijorător că în fiecare zi sunt probleme. Alţi şefi de echipă împărtăşesc aceleaşi griji. Am trimis un mail departamentului legal pentru a mă asigura că toţi angajaţii noştri sunt acoperiţi pentru acte de terorism şi haos civil, în timpul şi pe parcursul revenirii din Bahrain."

"Deşi a existat un progres politic în Bahrain, sentimentul meu este că ei nu sunt încă gata.

Cel mai bun lucru ar fi ca acceasta cursă să fie amânată pentru a doua parte a anului sau chiar anulată. Dar aceasta este o decizie care trebuie luată de FIA, FOM şi deţinătorul drepturilor comerciale", a declarat şeful de echipă care a refuzat să-şi decline identitatea pentru publicaţia britanică The Guardian.

Presa internaţională speculează că echipele şi-au alcătuit deja planuri de rezervă pentru situaţia în care Marele Premiu al statului Bahrain va fi anulat. O decizie finală în acest caz trebuie luată cel mai târziu imediat după Marele Premiu al Chinei de la sfârşitul acestei săptămâni.

În cazul în care cursa va avea loc, echipele se vor deplasa cu echipamentele direct în Bahrain, iar în caz contrar vor reveni în Europa în aşteptarea Marelui Premiu al Spaniei. Cei mai afectaţi vor fi din nou jurnaliştii presei internaţionale, care sunt nevoiţi să-şi achiziţioneze preventiv biletele de avion pentru Europa, deşi au plătit deja transportul şi pentru Bahrain.

Etapa a fost anulată şi în sezonul precedent pe fondul conflictelor de stradă din această ţară.

Via | The Guardian

Taguri: Bahrain, FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru