Presă: Honda vrea să furnizeze motoare pentru McLaren din 2014 sau 2015

de Daniel Popescu
Luni, 04.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda intenţionează să revină în Formula 1 ca furnizor de motoare pentru McLaren în 2014 sau cel târziu în 2015, potrivit presei germane.

Esential 4 titluri mondiale consecutive la constructori a castigat McLaren cu motoare Honda in perioada 1988-1991
2008 este anul in care Honda s-a retras din Formula 1
Zvonurile cu privire la intenţia celor de la Honda de a reveni în Formula 1 în calitate de furnizor de motoare au apărut din nou în presa internaţională.

Publicaţia germană Auto Motor und Sport susţine că producătorul japonez a pregătit deja o versiune preliminară a motorului V6 de 1.6 litri care va fi utilizat în Formula 1 începând de anul viitor şi că mai mulţi ingineri Honda lucrează direct cu McLaren la fabrica de la Woking.

Astfel, inginerii japonezi caută cele mai bune soluţii pentru implementarea motorului pe monopostul McLaren, însă aceştia aşteaptă încă o decizie finală din partea superiorilor. Şefii Honda nu s-au hotărât încă dacă vor furniza motoare în Formula 1 începând din 2014 sau 2015, cel mai probabil pentru că nu sunt încă siguri dacă vor fi capabili să ofere o unitate competitivă chiar de anul viitor.

Indecizia complică însă semnificativ planurile celor de la McLaren, care trebuie să decidă în scurt timp dacă prelungesc sau nu contractul cu Mercedes pentru 2014.

Aparent, echipa încearcă să semneze un contract pe un singur sezon pentru a putea colabora cu Honda din 2015, însă această idee nu este pe placul celor de la Mercedes, care îşi doresc o înţelegere pe termen lung.

În plus, germanii se tem că Honda ar putea copia unele noi tehnologii de la Mercedes prin intermediul inginerilor de la McLaren.

Honda a părăsit Formula 1 la sfârşitul sezonului 2008 la scurt timp după izbucnirea crizei financiare, însă revenirea japonezilor ar asigura o gură de oxigen pentru Marele Circ în condiţiile în care Cosworth este pe punctul de a părăsi competiţia la finalul anului.

Via Auto Motor und Sport

Comentarii (2)

  • Ivanoff
    Ha-ha, buna asta sa copieze Honda de la Mercdes...
    Dc era vorba despre motoare diesel,hai ca m-as mai fi gandit insa la benzinare, nicio sansa!
    Mai mult cu totii pleaca de la zero cu ascutitorile astea de 1.6 Turbo si din acest motiv nu se prea leaga ce citesc eu aici.
    Si sincer, as vrea sa revad Honda ca de altfel orice producator japonez in F1 sa le mai explice putin europenilor cum sta treaba cu motoare de cilindree mica fiindca in ritmul asta vom vedea dieseluri in F1 ca de,sunt mai "curate"...
    13 2
  • mirel_f1
    Fratilor in curind formula 1 se va numi formula0,1 de exemplu in 2005 am avut motor v10 de 3.0l din 2006 motor v 8 de 2,4 si din 2014 motoare v6 de 1,6 turbo e o porcarie nu credeti formula 1 a fost si va ramine regina motorsportului,nu mas mira sa introduca motoare diesel s-au electrice
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru