Presă: Lotus va introduce în 2012 un sistem de frâne radical

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.01.2012
Lotus va introduce pe monopostul din sezonul 2012 un sistem de frâne inovator care poate fi ajustat de pilot pentru îmbunătăţirea performanţelor aerodinamice.

Lotus, echipa care până în sezonul trecut a concurat în Formula 1 sub numele Renault, este pe punctul de a introduce o nouă inovaţie în competiţie în perspectiva sezonului 2012.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţiile Gazzetta dello Sport şi Turun Sanomat, Lotus a dezvoltat un nou sistem de frâne care poate fi ajustat în timp real de pilot cu scopul de a îmbunătăţi performanţele aerodinamice. Noul sistem a fost identificat pe baza analizei fotografiilor realizate cu ocazia testului dedicat tinerelor talente de la Abu Dhabi din luna noiembrie.

Potrivit mai multor surse, noul sistem este în mare măsură similar cu celbrul amortizor introdus tot de echipa de la Enstone la jumătatea anilor 2000.

Aceeaşi echipă a introdus anul trecut una dintre cele mai spectaculoase inovaţii: un sistem de evacuare care permite eliminarea gazelor de eşapament prin partea frontală a plăcilor exterioare ale caroseriei. Deşi iniţial s-a vehiculat că tehnologia ar putea ajuta Renault să lupte pentru victorii, în cele din urmă s-a demonstrat că sistemul de evacuare a fost dificil de utilizat, în primul rând din cauza faptului că dezvoltarea generală a monopostului a fost îngreunată.

Lotus speră să revină în lupta pentru podiumuri anul viitor, mai ales că l-a readus în Formula 1 pe fostul campion mondial Kimi Raikkonen.

Via | GMM

Taguri: Lotus, Renault

Comentarii (1)

  • Florinel
    Bravo
    Bravo, Lotus. Un nume de legenda in formula 1 isi respecta valorile inovatiei
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru