Presă: McLaren şi Williams au "abandonat tactic" în Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.04.2012
Jenson Button şi Bruno Senna au abandonat benevol în Bahrain pentru ca McLaren şi, respectiv, Williams să le poate înlocui cutiile de viteze fără penalizări, potrivit presei germane.

Publicaţia germană Auto Motor und Sport acuză McLaren şi Williams că profită la maxim de scăpările din regulamentul tehnic pentru a schimba cutiile de vitreze fără ca piloţii în cauză să sufere penalizări pe grila de start.

Conform regulamentului tehnic, un pilot este obligat să utilizeze o cutie de viteze în cinci Mari Premii consecutive, în caz contrar urmând să sufere o penalizare de cinci poziţii pe grila de start.

Totuşi, regulamentul tehnic prevede că aceasta componentă poate fi înlocuită fără penalizare în cazul unui abandon, element speculat la maxim de echipe.

Sursa citată susţine că Jenson Button şi Bruno Senna au suferit abandonuri tactice în Marele Premiu al statului Bahrain pentru ca McLaren şi, respectiv, Williams să înlocuiască cutiile de viteze de pe monoposturile acestora.

Oficial, Button a abandonat în ultimul tur din cauza unei defecţiuni la diferenţial într-un moment în care concura pe locul 13 fără şanse să câştige puncte, în timp ce Senna a abandonat cu trei tururi înainte de final din cauza unor probleme tehnice la frâne.

Publicaţia citată susţine că McLaren pregăteşte modificări importante la partea din spate a monopostului care vor necesita o nouă configuraţie pentru cutia de viteze, astfel că Button va putea utiliza noua componentă chiar din Spania.

O altă metodă de a ocoli parţial regulamentul este ca un pilot să-şi schimbe cutia de viteze şi să fie penalizat cu cinci poziţii pe grila de start în cazul în care obţine o performanţă foarte slabă în calificări, aşa cum a fost cazul lui Michael Schumacher în Bahrain.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • Emerson
    Profitorii scaparilor din regulamente
    Astea sunt conditiile,cu asta se lucreaza. Multe din evolutiile remarcabile ale masinilor F1,s-au realizat,tocmai profitand de lacune ale regulamentelor. Asa e in toata lumea:economie,comert,legalitatea in multe afaceri,politica,justitie,etc...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru