Presa: Mercedes s-ar putea retrage din F1 din cauza scandalului de corupţie

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 27.06.2012
Mercedes ar putea fi nevoită să se retragă din Formula 1 din cauza propriului statut în cazul în care Bernie Ecclestone va fi acuzat oficial de dare de mită.

Bernie Ecclestone a revenit recent în centrul atenţiei după ce bancherul german Gerhard Gribkowsky a confirmat că a primit mită de 44 de milioane de dolari de la Bernie Ecclestone în cadrul procesului prin care fondul de investiţii CVC Capital Partners a cumpărat drepturile de comercializare al Formulei 1.

Scandalul este însă pe punctul de a avea un puternic efect asupra echipelor implicate în competiţie, întrucât Mercedes s-ar putea retrage din Formula 1 din cauza corupţiei din Formula 1, în special dacă Eccleastone va fi acuzat oficial.

Publicaţia germană de afaceri Handelsblatt susţine că statutul Mercedes include un articol prin care constructorul "nu tolerează practicile imorale sau corupte ale angajaţilor sau partenerilor de afaceri".

Întrucât Ecclestone şi Formula 1 reprezintă o afacere pentru Mercedes, constructorul german ar putea decide să se retragă din competiţie, element evidenţiat şi de un expert legal. "Dacă Ecclestone este acuzat de dâre de mită, Dailer (n.r - compania-mamă a constructorului Mercedes) ar trebui să se retragă din Formula 1", a precizat acesta.

Mercedes a refuzat să comenteze în mod public informaţiile, iar un purtător de cuvânt s-a limitat să afirme că germanii analizează cazul.

"Am aflat evaluarea recentelor acuzaţii din Formula 1, iar acum aşteptăm clarificarea din partea autorităţilor", a precizat el.

Anterior, presa a speculat că Mercedes s-ar putea retrage din Formula 1 şi din cauza impasului în care a intrat cu Bernie Ecclestone în privinţa negocierilor pentru noul Acord Concorde.

Via | Handelsblatt

Comentarii (5)

  • si ce daca
    si ce daca
    2 7
  • nikipercea
    dupa ce moare mosu se va schimba formula 1 complet. Ramane de vazut daca se va schimba in bine sau mai rau.
    5 0
  • @si ce daca

    Vom avea motoare ferrari, renault si cosworth... Ar fi frumos, nu? Cum suna McLaren-Renault? :))
    1 0
  • E vorba de Daimler,nu Dailer,banuiesc...
    Oricum,se pare ca mosulica asta s-a tampit rau de tot.
    0 0
  • Interesanta politica domnilor de la mercedes. Oare aplica aceleasi principii si cand negociaza contractele de furnizare a componentelor pentru industria auto pentru grupul daimler ?!? Nu de alta dar am vazut cateva negocieri cu furnizori din romania care numai morale nu se puteau denumi....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru