Presă: Renault are probleme financiare şi caută resurse la Lotus

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 28.05.2011
Echipa Renault are datorii de ordinul zecilor de milioane de euro către furnizorul său de motoare şi ar putea fi nevoită să folosească unităţi Cosworth din 2012.

Publicaţia Auto Motor und Sport susţine că echipa Renault trece printr-o perioadă foarte dificilă din punct de vedere financiar. Aceasta a fost generată atât de accidentul lui Robert Kubica din luna februarie, care a îndepărtat sponsorii, cât şi de întârzierile cu care sponsorii lui Vitaly Petrov îşi achită facturile.

Potrivit unor surse din paddock, echipa de la Enstone are datorii de ordinul zecilor de milioane de euro către constructorul auto Renault, care a rămas alături de team strict ca furnizor de motoare. Sursa citată susţine că, în cazul în care situaţia nu va fi rezolvată, Renault ar putea fi obligată să utilizeze motoare Cosworth începând din sezonul 2012, întrucât acestea sunt mai ieftine.

"Nu sunt atât de mulţi bani care provin din Rusia, iar după accidentul lui Kubica interesul sponsorilor a încetat. Proprietarul Genii Capital se roagă de sponsorul Lotus să plătească în avans pentru managementul zilnic al echipei şi dezvoltarea monopostului.

În paddock există zvonuri că Renault trebuie să meargă cu motoare Cosworth anul viitor, dacă facturile către Renault nu sunt plătite", precizează Auto Motor und Sport.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • Aici se vede foarte tare impactul unor sponsori care vin sa investeasca din cauza unui pilot. Pilot folosit ca vector de imagine. Cat timp a fost Kubica lucrurile mergeau bine. Cu un Kubica echipa promitea. Cu un Petrov performanta nu va fi la ea acasa cu Renault.
    2 0
  • ceata totala
    ....ori RENAULT ,ori LOTUS ( SUNA AIUREA SA SPUI CA ECHIPA RENAULT NU MAI ARE BANI SA CUMPERE MOTOARE RENAULT)
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru