Raikkonen: "Puteam lupta pentru victorie dacă eram mai bun în calificări"

de Daniel Popescu
Luni, 23.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen consideră că ar fi fost capabil să lupte pentru victorie la Hockenheim dacă ar fi obţinut o clasare mai bună pe grila de start.

Esential 89 de puncte a castigat Kimi Raikkonen in prima jumatate a sezonului
Kimi Raikkonen a impresionat în Marele Premiu al Germaniei prin ritmul foarte bun şi numeroasele depăşiri efectuate care l-au propulsat pe locul patru, în ciuda faptului că plecase doar de pe locul 10 al grilei de start.

Ulterior, finlandezul a fost promovat pe locul trei ca urmare a penalizării dictate împotriva lui Sebastian Vettel, însă pilotul Lotus crede că ar fi putut obţine victoria în cazul în care ar fi plecat de pe o poziţie mai bună a grilei de start.

"Este frumos să fiu din nou pe podium, dar evident aş fi preferat să-l obţin pe circuit. Cred că am făcut tot ce puteam având în vedere poziţia de la start. Poate dacă sâmbăta aş fi avut un ritm mai bun pe ploaie aş fi putut începe mai sus pe grila, aş fi evitat traficul şi aş fi forţat liderii cursei, dar asta este. Speram să fie ceva mai bine, dar monopostul a funcţionat bine pe tot parcursul cursei şi am obţinut puncte bune pentru echipă", a declarat el.

În urma rezultatului, Raikkonen a urcat pe locul patru în clasamentul general cu 89 de puncte, reuşind să-l devanseze cu şase puncte pe Lewis Hamilton, care a obţinut doar patru puncte în ultimele trei curse.

"Dacă mi-aţi fi spus în ianuarie ca voi fi pe locul patru la jumătatea sezonului cred că aş fi fost mulţumit.

Nu este rău deloc, dar cred că avem un monopost suficient de bun pentru a câştiga mai multe puncte. Vreau să câştig şi întreaga echipă forţează din greu, aşa că vom vedea ce vom putea face în a doua jumătate a sezonului", a mai precizat el.

Via Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru