Red Bull a avut anul trecut cel mai mare buget dintre echipele britanice

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugetul echipei Red Bull Racing pentru sezonul 2011 a fost de 245 de milioane de euro, cu aproximativ 100 de milioane de euro mai mare decât cel al rivalilor de la Mercedes şi Lotus.

Companiile din Marea Britanie şi-au publicat în această perioadă raporturile financiare pentru anul trecut, iar printre acestea se numără şi echipele de Formula 1.

Datele colectate de Auto Motor und Sport arată că echipa de Formula 1 cu sediul în Marea Britanie cu cel mai mare buget pentru sezonul 2011 a fost campioana mondială Red Bull Racing.

Pentru a-l transforma pe Sebastian Vettel în dublu campion mondial şi pentru a-şi adjudeca al doilea titlu la constructori, patronul Dietrich Mateschitz a cheltuit 245 de milioane de euro, cu 42 de milioane de euro mai mult decât în 2010.

Urmareste Automarket
Suma este cu atât mai impresionantă cu cât Lotus, Mercedes şi Williams au cheltuit "doar" 155, 145 şi, respectiv, 111 milioane de euro.
McLaren nu şi-a publicat încă datele, însă este puţin probabil ca echipa britanică să fi cheltuit mai mult decât Red Bull, în timp ce Ferrari este înregistrată în Italia şi, implicit, nu a fost nevoită să-şi publice datele financiare în această perioadă.

Pe lângă Ferrari, nici Sauber, Toro Rosso şi HRT nu sunt înregistrate în Marea Britanie, însă niciuna dintre acestea nu are potenţialul de a ajunge la nivelul bugetului celor de la Red Bull.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru