Red Bull a picat un audit pentru reducerea costurilor în F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.09.2011
Red Bull Racing a încălcat acordul de reducere a costurilor în Formula 1 prin raportarea unui număr mai mic de angajaţi în anumite departamente, potrivit unui audit efectuat la comanda FOTA.

Formula 1 este în pragul unui nou scandal cu privire la măsurile pe care le-au luat echipele pentru a reduce costurile în Formula 1 conform Resource Restriction Agreement (RRA).

FOTA a comandat un audit din partea companiei olandeze Capgemin pentru a verifica modul în care echipele respectă termenii acordului, iar Red Bull Racing s-a dovedit a fi singura echipă care încalcă această înţelegere. Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia italiană Autosprint care citează surse din cadrul companiei Capgemin, însă acuzaţiile nu se referă la bugetul utilizat de echipa austriacă în Formula 1.

În schimb, Red Bull Racing a comunicat că deţine un număr mai mic de angajaţi în anumite departamente tehnice, în condiţiile în care limita impusă prin RRA este de 280 de ingineri. În plus, sursa citată susţine că austriecii au încercat să împiedice Capgemin să încheie auditul pe motiv că datele obţinute reprezintă o invadare a intimităţii companiei.

În acest moment nu este foarte clar ce sancţiune ar putea primi Red Bull dacă acuzaţiile se vor dovedi a fi reale, întrucât regulamentul RRA nu prevede o pedeapsă anume pentru astfel de incidente.

Totuşi, acest subiect va fi dezbătut în această săptămână în cadrul unei întâlniri organizate de FOTA în Singapore cu ocazia cursei din această ţară.

Via | Autosprint

Comentarii (2)

  • mobius
    poate
    Probabil sirul incalcarilor de tot felul este mult mai mare si cu siguranta vom mai afla de unele, dar nu de toate si oricum mult mai tarziu decat ar fi cazul. Unii vor spune ca discutam degeaba, dar atunci de ce sunt legi, regulamente, reguli, intelegeri. Poate ar fi mai bine fara, dar eu cred ca cel mai bine ar fi ca regulile si regulamentele sa fie mai simple si mai putin interpretabile, cu sanctiuni clare si irevocabile.
    13 2
  • Cayden
    lwxJKZbwIY
    If my problem was a Death Star, this acritle is a photon torpedo.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru