Red Bull: "Pilotul cel mai constant în rezultate va câştiga titlul"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.10.2010
Christian Horner crede că titlul mondial va fi adjudecat de pilotul cu cele mai constante rezultate în ultimele trei curse ale sezonului.

Red Bull Racing se afla în ipostaza de a lupta cu ambii piloţi pentru titlul mondial, în special după ce Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Japoniei şi s-a apropiat la 14 puncte de coechipierul său Mark Webber.

Cei doi piloţi sunt despărţiţi frecvent de numai câteva zecimi de secundă în calificări, însă Red Bull Racing consideră că această situaţie nu va crea probleme în cadrul echipei. În acest sens, şeful Christian Horner anticipează că pilotul care va obţine rezultate bune în finalul acestui sezon îşi va adjudeca în cele din urmă titlul mondial.

"Suntem foarte norocoşi să avem doi piloţi foarte apropiaţi şi puternici. Inevitabil, asta creează probleme uneori, dar este o problemă de lux. Sunt încântat de performanţele celor doi piloţi şi sper să continue în acest mod în cele trei curse care au mai rămas. Webber a terminat pe podium în Singapore, Spa şi Japonia şi constanta în rezultate în ultimele trei curse va fi decisivă pentru protagoniştii la titlu", a precizat britanicul.

Horner a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Vettel, care în ultimele trei curse a redus diferenţa faţă de Webber în clasamentul general 17 puncte, de la 31 de puncte la 14.

"Una dintre tăriile de caracter ale lui Vettel este încrederea în forţele proprii.

Nu cred că a avut vreo îndoială că nu mai este în lupta pentru titlu şi a răspuns în cel mai bun mod posibil. A avut o vară mai puţin confortabilă decât Webber, dar în ultimele curse a pilotat foarte bine. Monza, Singapore şi Japonia au fost evenimente puternice pentru el şi a construit o formă pentru a reveni în lupta pentru titlu", a mai precizat el.

Via | ITV

Comentarii (3)

  • b_toni
    se incinge lupta
    cred ca ar fi util si interesant sa stim, dupa fiecare etapa care a mai ramas, situatia utilizarii motoarelor, mai ales ca situatia s-a incins pe mai multe paliere ale clasamentului. Lupta devine incitanta !
    5 0
  • andrei
    ce vrea Horner sa zica:
    "pilotul care vrem noi sa castige, va castiga titlul"

    dupa mine doar prostia lui vettel l ar face campion pe webber, altfel nu are sanse.
    8 1
  • @andrei
    Da , daca nu va fi Alonso cel mai constant , retine ca lupta nu se da numai intre Webber si Vettel , mai sunt si Alonso si chiar Ham in ecuatie ... nu o singura data s-a intors roata in ultimele 2 curse .
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru