Red Bull refuză implicarea FIA în reducerea costurilor

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.03.2012
Red Bull a confirmat luni că refuză orice implicare a FIA în reducerea costurilor în Formula 1 şi susţine că regulamentul ar trebui să impună doar limitări de natură tehnică.

Echipele din Formula 1 au semnat o scrisoare prin care solicită forului mondial să includă acordul pentru reducerea costurilor în regulamentul sportiv al Formulei 1, pentru ca acesta să poată fi respectat.

Presa internaţională a speculat în weekend că singurele care au refuzat să semneze scrisoarea sunt Red Bull Racing şi Scuderia Toro Rosso, cele două echipe deţinute de grupul Red Bull în Formula 1, iar informaţia a fost confirmată luni de Christian Horner, şeful actualei campioane mondiale.

Acesta susţine că Formula 1 nu trebuie să aibă un regulament care să specifice modul în care se fac reducerile de costuri decât dacă este vorba despre reglementari de natură tehnică.

"Nu cred că acordul pentru reducerea costurilor este calea corectă sau eficientă. FIA nu ar trebui să se implice din cauza complicaţiilor. Sentimentul nostru este că cea mai eficientă metodă de a controla costurile este prin regulamentul tehnic. Să controlezi lucruri precum numărul de oameni pe care îi avem la un Mare Premiu, numărul de motoare, cutii de viteze sau teste sunt metode clare şi transparente de a controla costurile.

Red Bull nu este în favoarea cheltuielilor frivole şi vrem să reducem costurile în F1, dar să facem asta prin acordul pentru reducerea costurilor generează multe probleme", a declarat britanicul pentru BBC Sport.

Principalul motiv pentru care Red Bull evită implicarea FIA în această problemă este că echipele sprijinite direct de constructori, cum ar fi Ferrari şi Mercedes, pot ascunde foarte uşor anumite costuri în cadrul departamentelor de maşini de stradă.

Via | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru