Red Bull va evalua sistemul F-duct în antrenamentele de la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.06.2010
Red Bull a confirmat că va testa noul sistem de ventilaţie F-duct în antrenamentele de vineri de la Valencia. Echipa nu a decis dacă va concura cu acest sistem în cursă.

Red Bull a anunţat recent că este pregătită să ofere o nouă şansă sistemului său de ventilaţie de tip F-duct în Marele Premiu al Europei, echipa muncind din greu pentru că noua componenţa să fie cât mai eficientă.

Totuşi, austriecii vor decide numai după calificări dacă sistemul va fi implementat pe monopostul RB6 şi în calificări şi cursa, în funcţie de rezultatele care vor fi obţinute pe parcursul antrenamentelor. "Vom evalua sistemul vineri şi apoi vom lua o decizie dacă vom concura sau nu cu el", a declarat un purtător de cuvânt al echipei Red Bull publicaţia Autosport.

Circuitul de la Valencia se pretează accestei tehnologii prin prisma liniei drepte lungi, acolo unde tehnologia promite un spor de viteză de până la 10 km/h.

Red Bull a evaluat pentru prima oară noul sistem în antrenamentele contând pentru Marele Premiu al Turciei, însă a decis să nu folosească F-duct în calificări şi cursa în ciuda rezultatelor promiţătoare. Ulterior, echipa a renunţat la tehnologie în Canada, chiar dacă linia drepata foarte lungă promitea obţinerea unui avantaj strategic.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru