Red Bull: "Webber a ştiut să facă faţă presiunii lui Vettel"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.12.2011
Christian Horner considera că Mark Webber a reuşit să facă faţă presiunii exercitate de Sebastian Vettel în sezonul 2011.

Sebastian Vettel a dominat autoritar sezonul 2011 şi a câştigat titlul mondial după ce a obţinut 11 victorii şi a plecat de 15 ori din pole position-uri. În schimb, Mark Webber a obţinut o singură victorie şi numai trei pole position-uri chiar dacă a avut la dispoziţie acelaşi monopost Red Bull RB7.

Chiar şi în acest context, şeful Christian Horner a lăudat prestaţia din acest sezon a australianului şi insistă că acesta a făcut faţă cu brio presiunii exercitate de german.

"Piloţii mai mici ar fi cedat presiunii, dar Webber nu este aşa. El foloseşte presiunea pentru a se motiva şi va reveni în forţă la Melbourne în 2012. Este un pilot de clasa mondială şi foarte puternic din punct de vedere mental. Se va concentra din greu pe parcursul iernii şi va fi determinat să revină şi să aibă un sezon 2012 puternic", a declarat britanicul pentru postul de radio BBC.

Inevitabil, Horner l-a lăudat pe Vettel pentru sezonul spectaculos pe care l-a produs în acest an.

"Vettel a fost incredibil în acest an.

Nu a făcut absolut nicio greşeală. Să obţii 11 victorii şi să termini de cinci ori pe locul doi este remarcabil. Merita cu prisosinţă să fie dublu campion mondial", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (6)

  • Corectez!
    Red Bull: "Webber a ştiut să stea in spatele lui Vettel";
    "Piloţii mai mici ar fi cedat presiunii, dar Webber nu este aşa. El foloseşte presiunea pentru a se motiva şi nega in fata altora ca pe parcursul intregului an a fost pilotul nr.2 in echipa sa. Este un pilot de clasa mondială şi foarte puternic din punct de vedere mental. Se va recupera cu greu pe parcursul iernii şi va fi obligat să revină şi să aibă un sezon 2012 identic"
    9 9
  • Mai adaug...
    Red Bull :"Si daca nu vom gasi pe cineva care sa poata sa "faca fata presiunii" in 2013 cred ca ii vom prelungi contractu lui Webber"

    http://formula1.automarket.ro/stiri/webber-nu-exclude-prelungirea-contractului-cu-red-bull-pentru-2013-42132.html
    9 7
  • @ddorel
    Cu conditia ca Webber sa sufere de aceeasi "boala" ca si pana acum! Eu ma intreb: oare nu se gandeste cat de mult isi pateaza imaginea in fata celor dragi si a fratilor compatrioti?O avea ceva cu ei? Daca tara lui natala ar fi fost Romania il mai intelegeam, ca pentru tara noastra nu prea se mai merita sa faci ceva ca s-o ridici in slavi(cu toate ca un cineva ma contrazice: L.Bute), dar pentru Australia?
    8 8
  • mobius
    nimic de comentat
    Ma mir ca nu-i este rusine lui Horner. Punct.
    6 7
  • red bull
    ...ha,ha,ha,ha
    1 4
  • BackonYou
    REDBUL
    Mai da-- incolo de vrajeala domnule Horner, sunt optimist de faptul ca in viata, roata se mai invarteste nu ramane pe loc. :P
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru