Renault: "Banii din sponsorizări, mai importanţi decât Raikkonen"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 20.09.2010
Renault sugerează că veniturile obţinute din contractele de sponsorizare aduse de Vitaly Petrov au o semnificaţie mai mare decât posibilele performanţe ale lui Kimi Raikkonen.

Kimi Raikkonen a contactat recent Renault în perspectiva unei reveniri în Formula 1 în sezonul următor, însă echipa franceză nu intenţionează să se grăbească să ia o decizie, în ciuda performanţelor obţinute de în competiţie de fostul pilot McLaren şi Ferrari.

Chiar dacă o linie de piloţi formată din Robert Kubica şi Kimi Raikkonen ar fi una dintre cele mai puternice de pe grila de start, proprietarul Gerard Lopez afirmă că aspectul financiar al problemei este mult mai important, sugerând că va alege al doilea pilot al echipei în funcţie de sponsorii pe care acesta îi poate aduce.

"Oamenii cred că lucrurile merg bine şi că vom schimba piloţii. Există un anumit pilot de raliuri care nu a fost interesat de Formula 1, dar care acum ne-a contactat şi este interesat să revină în F1 alături de noi", a declarat omul de afaceri luxemburghez care deţine Renault F1 prin intermediul companiei Genii Capital.

Acesta afirmă că Formula 1 reprezintă în primul rând o afacere şi în al doilea rând un sport în care obiectivul este să câştige titlul mondial.

"Trebuie să forţăm echipa să aibă succes pentru că folosim platforma pentru a face afaceri.

Oamenii vor să facă afaceri cu echipe câştigătoare, dar pentru noi principala consideraţie este cea legată de afaceri. Acum este şi mai important să folosim această platformă pentru afaceri", a adăugat el.

Reticenta de a semna imediat cu Raikkonen este justificată de faptul că actualul coechipier al lui Kubica, Vitaly Petrov, a adus la echipă brandul Lada drept sponsor. Plecarea rusului ar echivala cu încetarea colaborării dintre Renault şi Lada, în condiţiile în care marca rusă este deţină de grupul AutoVAZ, la care constructorul francez deţine o participaţie de 25%. Cu toate acestea, Lopez susţine că Petrov are şi calităţi de pilot de Formula 1, pe lângă avantajele aduse din punct de vedere comercial.

"Petrov nu-şi plăteşte locul la echipă, dar cu siguranţă sponsorii pe care i-a adus sunt foarte buni. În plus, este un pilot bun, care anul trecut a terminat pe doi în GP2 şi ar fi câştigat cu uşurinţă dacă n-ar fi avut şase probleme la monopost.

Mai mult decât atât, este un pilot în care 250 de milioane de ruşi au încredere şi am fi tâmpiţi să nu conştientizăm că există o afacere din acest punct de vedere. Dar trebuie să construim pilotul, pentru că este un element important, la fel ca şi Kubica", a mai precizat el.

Pe lângă aspectele comerciale, Renault este tentată să îl păstreze pe Petrov şi datoprita salariului net inferior cerut de rus comparativ cu pretenţiile obişnuite ale lui Raikkonen.

Via | Autosport

Comentarii (7)

  • ...
    O solutie de compromis ar fi:Kimi pilot principal(cu un salariu decent) si Petrov pilot de teste
    8 14
  • Diesel
    @bern
    Crezi ca Putin plateste pt pozitia de pilot "second hand"?
    17 0
  • Niculae
    Prezenta lui Petrov cred ca costa ceva mai mult decat acea sponsorizare Lada, mai ales daca ne gandim la viitorul circuit din Rusia.
    10 0
  • kimi
    Ceea ce era de zis a fost zis....
    9 1
  • Renault
    Deocamdata nu sunt sigura de intentiile lui Kimi de a reveni in F1,cred ca e mai mult o tatonare de teren decat ceva cert,insa,daca intentiile lui Raikko vor fi clare,eu cred ca Renault nu ar trebui sa dea cu piciorul ocaziei .Pentru ca e clar: Petrov aduce multi bani,insa daca vor rezultate...cu siguranta nu Petrov o sa le obtina.
    4 14
  • rezultate
    Rezultatele le va aduce Kubica cu banii lui Petrov.
    9 3
  • @Alexandra1710
    Fiindca esti romanca si-n prezent principala problema a romanilor sunt banii, eu te intreb: de ai fi patronul acelei echipe ai renunta la o parte din banii tai ca sa-l aduci pe Kimi acolo?
    Gandeste-te ca Petrov aduce bani la Renault iar Kimi aduce rezultate mai bune in schimbul banilor pentru bautura...:))
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru