Renault confirmă schimbarea strategiei pentru Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 09.11.2010
Carlos Ghosn a confirmat că Renault îşi va schimba strategia pentru Formula 1, cu intenţia de a deveni un partener strategic al echipelor din competiţie.

Mai multe surse credibile din paddock au dezvăluit la Interlagos că Renault F1 va iniţia o alianţă cu constructorul britanic Lotus, întrucât francezii sunt dispuşi să renunţe la implicarea în propria echipă.

Chiar dacă a refuzat să intre în amănunte, Carlos Ghosn, preşedintele gruplului Renault-Nissan, a confirmat că echipa franceză va trece printr-o perioadă de schimbări majore înaintea sezonului 2011 şi a sugerat că viitorul nume al echipei va fi într-adevăr Lotus-Renault.

"Pot fi înţelegeri financiare, de marketing, care să se potrivească intereselor noastre, dar în acest moment nu există nimic. Ce vă pot spune este că vom fi furnizori de tehnologie pentru multe echipe care sunt implicate în Formula 1. Schimbările de nume au loc peste tot, important este să păstrăm numele Renault. În afară de Renault F1 pot fi şi alte nume asociate. Nu vrem să dăm impresia că suntem o echipă exclusivistă. Vrem să dezvoltăm tehnologia noastră cu multe echipe", a declarat brazilianul pentru publicaţia Auto Hebdo.

Se anticipează că parafarea înţelegerii cu Lotus va determina Renault să-şi vândă cele 25% din acţiuni pe care le mai deţine la echipa de Formula 1, însă Ghosn a refuzat să dea un răspuns clar în această privinţă.

"Nu voi face niciun comentariu privind discuţiile care au avut sau au loc.

Dar orice lucru privind participarea financiară în această echipă este tactic. Nu suntem în Formula 1 pentru a avea o echipă în mod particular, ci pentru a promova numele sau tehnologia Renault. Vom face tot ce este necesar pentru a realiza acest lucru cu costuri mai mici şi investiţii mai puţine. Nu vom aloca mai multe resurse decât este necesar. Important este să ne extindem ca furnizor de motoare şi de tehnologie", a mai precizat el.

Via | GMM

Taguri: , Carlos Ghosn, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru