Sauber solicită introducerea unui buget maxim anual în 2013

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.04.2012
Sauber consideră că introducerea unui buget maxim anual în sezonul 2013 ca parte a Acordului Concorde ar fi un pas important pentru stabilitatea financiară a Formulei 1.

La trei ani după ce echipele au ameninţat cu realizarea cunei competiţii paralele din cauza intenţiei FIA de a introduce un buget maxim anual în Formula 1, Sauber şi-a anunţat sprijinul pentru o astfel de iniţiativă.

La numai câteva săptămâni după ce Bernie Ecclestone a dezvăluit că este în favoarea unui asemenea concept, Monisha Kaltenborn, CEO-ul Sauber, crede că un asemenea buget ar fi o continuare firească a acordului pentru reducerea costurilor.

"Am început cu acordul pentru reducerea costurilor şi a fost un pas important, dar acesta este departe de ce avem nevoie. Acum trebuie să evoluăm la pasul următor şi viitorul ar trebui să însemne un anumit tip de limitare a bugetului în cadrul căruia fiecare echipă să facă ce vrea, pentru că fiecare echipă are puncte forte diferite. Cred că asta ar face Formula 1 mai interesantă, pentru că ne-ar permite să utilizăm strategii diferite şi abordări diferite în sport", a declarat ea pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Acordul pentru reducerea costurilor prevede o limitare a resurselor folosite indiferent de costuri, în timp ce bugetul maxim ar putea unei echipe să lucreze doar în limita unei sume de bani.

O astfel de idee ar putea fi implementată în Formula 1 chiar de anul viitor, mai ales că tot atunci va intra în vigoare şi noul Acord Concorde.

"Cred că poate (n.r - intra în vigoare) foarte curând. Cred că ar trebui să avem următorul pas pregătit pentru sezonul următor şi să plecăm de acolo. Anul viitor ar trebui să avem deja un mas pas înainte în fesabilitatea financiară a echipei. Când Acordul Concorde se va finaliza la sfârşitul acestui sezon, cred că ar fi un moment bun să stabilim un nou set de reguli", a mai precizat el.

Via | Formula1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru