Schumacher admite că s-ar putea retrage la sfârşitul anului!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.08.2011
Michael Schumacher a recunoscut pentru prima oară că analizează posibilitatea de a se retrage din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon.

Michael Schumacher a revenit în Formula 1 în 2010 pe baza unui proiect de trei ani cu Mercedes GP, însă ulterior germanul a admis că înţelegerea să este valabilă pentru două sezoane, cu opţiune de prelungire pentru un al treilea.

Deşi până în prezent a insistat că îşi va duce la bun sfârşit proiectul până în 2012, septuplul campion mondial a recunoscut pentru prima oară că ia în calcul retragerea din activitate la sfârşitul acestui sezon. Motivul? Germanul simte că poartă o parte din vină pentru rezultatele modeste ale echipei.

"Am sosit la Mercedes GP cu un obiectiv clar: nu să câştig cu orice preţ, ci să ajut la creşterea echipei. Muncim din greu, monopostul este în al doilea an şi încă există multe incertitudini, dar va creşte. În orice caz, eu sunt problema. Este adevărat că sunt puţin mai relaxat decta înainte. Am experienţă, pot estima când este necesară concentrarea. Dar nu ştiu dacă atitudinea mea este potrivită pentru echipă.

În curând voi evalua dacă voi continua sau dacă mă opresc", a declarat el pentru publicaţia italiană Corriere dello Sport.

Şeful Ross Brawn speră însă să fie capabil să-l convingă pe Schumacher să continue la Mercedes GP pentru încă un sezon.

"L-am adus pe Schumacher la echipa cu scopul de a dezvolta monopostul, are un contract pe trei ani şi suntem foarte mulţumiţi de el. Dar dacă Schumacher nu se mai simte liniştit, atunci trebuie să vorbim. Nu poţi forţa pe cineva să face ceva ce nu vrea. Avem încredere în el, este o parte importantă a echipei noastre. Sunt convins că în cele din urmă îl putem convinge să-şi prelungească contractul", a mai precizat el.

Declaraţiile celor doi sugerează că Schumacher este mai degrabă nemulţumit că nu a reuşit să dezvolte monopostul Mercedes GP şi nu că nu a obţinut rezultate satisfăcătoare în cei doi ani de la revenirea în F1.

Via | F1Times

Comentarii (8)

  • BackonYou
    MH
    Stiam din prima zi ca Shumi nu va avea o prestatie buna la Mercedes, numai cu marea exceptie , Ferrari . Daca era la Ferrari pot spune cu mare siguranta ca ar fi fost Shumi de alta data, si imi pare rau . Sper sa se retraga pentru binele lui .Imi sustin parerea orice ar fi , sau orice a-ti spune . Numai bine .
    12 5
  • pacat
    in orice alta masina din primele 3 ar fi fost campion mondial :)

    eu sunt mai optimist de fel dar daca va mai ramane un an la mercedes tot nu va avea rezultate. pana acum mi s-a parut complet depasita de situatie echipa asta. pacat !
    11 4
  • schumi
    chiar daca va parasi volanul sper sa ramana alaturi de mercedes si de brawn, iar in locul lui sa vina hulkenberg.
    6 8
  • Speranta
    Sper sa nu se retrag . Da o pata de culoare campionatului. Mare pacat ca a revenit la Mercedes , Brawn nu mai este capabil sa gandeasca o strategie si sa ajute la dezvoltarea masinii, si cad da interviuri e plin de plictiseala, paraca abia s-a trezit din somn.
    Daca ofacea la Ferrari faceau ai pe dracu in patru sa devina de 8 ori campion mondial, si atunci cine i-ar fi intrecut la recoduri?!!?!?!
    Presa tipic infecta inoc sa noteze progresele ca il cam ajunge pe Nico din urma pot sa pariez ca vor fi egali la finalul campionatului, cu toate ca Rosberg se califica mai bine decat Schumi , are start mult mai slab si curse mai proaste decat Michael, puncteaza cu precadere faptul ca Schumi a fost depasit, decat ca Schumi a depasit.
    17 3
  • Schumy
    Sper sa nu se retraga.......Acum chiar ca ar fii pe veci.........
    8 2
  • 7 World Champion
    Speranta moare ultima..inca mai astept sa-l vad pe Michael prinzand un podium.A fost destul de aproape in Canada...dar sa vazut diferenta dintre monopostul sau si cel al celor din fata.
    11 0
  • emerson
    Punct...
    Nu mi-a placut niciodata Schumacher,nu era printre pilotii ce-mi placeau,dar i-am recunoscut calitatile de pilot,tenacitatea,usurinta cu care facea sa para ca nu se va mai opri din a castiga. N-am inteles f.bine motivatia lui de a reveni cu Mercedes,intotdeauna, adevaratele motive pot fi escamotate din cuvinte. La Ferrari au reusit inimaginabilul. Erau o echipa ce a reusit ceea ce numai in vise se putea realiza.. Todt,Brown,Schumacher,Montezemolo,s-au gasit si s-au potrivit in cuget si simtiri. Au fost extraordinari. Dar..punct. Chiar marea experienta(indubitabila)a celor 2 acum la Mercedes nu mai poate face minuni, nu e suficient. Asa cum Toyota s-a chinuit ani de zile si n-a reusit,nici aici nu lipsesc banii,de unde se vede ca uneori nu-i suficient sa ai bani si oameni priceputi. Mai trebuiesc ceva ingrediente pt.a reusi. Poate Schumacher nu era, acum, ingredientul necesar. Un ingredient f.bun undeva s-ar putea sa strice, folosit alt undeva.... Cine stie.. Viitorul v-a hotari.
    3 4
  • ayrton4ever
    @emerson
    ai incercat...si aproape ai resusit....pana la "v-a hotari"...in cuget si simtiri...:))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru