Schumacher, campionul depăşirilor în sezonul 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 27.12.2011
Michael Schumacher este pilotul care a efectuat cele mai multe depăşiri pe parcursul sezonului 2011, devansându-l cu numai două puncte pe Sebastien Buemi.

Michael Schumacher nu a obţinut niciun podium în cele două sezoane scurse de la revenirea în Formula 1, însă septuplul campion mondial are toate motivele să se bucure de curse.

Potrivit unei analize realizate de Mercedes GP, Schumacher este campionul depăşirilor în sezonul 2011, întrucât a efectuat nu mai puţin de 116 depăşiri în cele 19 curse din acest an.

Performanţa germanului este explicată prin rezultatele mai puţin convingătoare din calificări, el ocupând frecvent locurile 8-10 pe grila de start. Totuşi, începerea curselor cu o strategie de pneuri diferită de a piloţilor din frunte şi performanţele mai bune în regim de cursă l-au ajutat pe Schumacher să câştige numeroase poziţii în primul stint al Marilor Premii, element crucial pentru poziţionarea sa pe prima poziţie în acest clasament.

Poziţia a două în top îi revine lui Sebastien Buemi de la Toro Rosso cu 114 depăşiri, urmat de Kamui Kobayashi de la Sauber şi de coechipierul său Jaime Alguersuari.

Deloc suprinzator, primul pilot al unei echipe de top apare în clasament abia pe locul 9 în persoana lui Jenson Button cu 85 de depăşiri, în timp ce campionul mondial Sebastian Vettel a efectuat doar 27 de depăşiri.

Iată cum arată clasamentul piloţilor cu cele mai multe depăşiri în sezonul 2011:

 1.   Michael Schumacher     116
 2.   Sebastien Buemi        114
 3.   Kamui Kobayashi        99
 4.   Jaime Alguersuari      94
 5.   Pastor Maldonado       91
 6.   Paul di Resta          90
 7.   Sergio Perez           87
 8.   Rubens Barrichello     86
 9.   Jenson Button          85
10.   Felipe Massa           82

Comentarii (4)

  • Daniel Popescu
    Dar parca ne-ati mai spus asta.
    2 11
  • Daniel Popescu
    Pardon, am gasit stirea care m-a facut sa cred ca a mai fost publicata asta pentru ca e foarte asemanator titlul: http://formula1.automarket.ro/stiri/schumacher-cel-mai-bun-pilot-la-depasiri-in-primul-tur-in-2011-41478.html
    6 7
  • AndreiF1
    @Top
    Probabil cel mai neinteresant top, imi este greu de crezut ca Schumacher este bucuros ca este pe prime pozitie intr-un top in care nu conteaza deloc. Pentru el 2010 si 2011 au fost doi ani slabi pe care probabil isi doreste sa-i lase in spate.
    15 9
  • macar nu poate spune ca nu s-a distrat
    12 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru